Zorgcomplex Spikvoorde Deventer van Rentree naar Woonzorg Nederland

Woonzorg Nederland heeft per 1 maart 2024 het zorgcomplex Spikvoorde aan de M.C. Escherweg 2-4 in Deventer overgenomen van collega-corporatie Rentree. Met de aankoop kan Woonzorg Nederland senioren met een zorgvraag blijven voorzien van geschikte huisvesting in Deventer en blijft het complex behouden in de sociale sector.

Spikvoorde bestaat uit 61 zorgappartementen en een gezondheidscentrum met onder andere een huisarts, tandarts en psycholoog. De appartementen worden verhuurd aan Stichting Zorggroep Solis en Stichting Els huurt het gezondheidscentrum. Rentree werd in het verkoopproces geadviseerd door Colliers Maatschappelijk Vastgoed.

“We zijn trots dat we zorgcomplex Spikvoorde kunnen toevoegen aan onze portefeuille. Met de aankoop kan Woonzorg Nederland senioren met zorgvraag blijven voorzien van geschikte huisvesting in Deventer. Als enige landelijke woningcorporatie voor senioren met en zonder zorgvraag nemen we onze verantwoordelijkheid in de ouderenhuisvesting. Zo willen we bijdragen aan doorstroming op de woningmarkt en zorgdragen voor passende huisvesting voor senioren met en zonder zorgvraag. Dit doen wij door op zoek te gaan naar kansen en geschikte locaties voor seniorenhuisvesting. De aankoop van Spikvoorde is hier een goed voorbeeld van”, aldus Woonzorg Nederland bestuursvoorzitter Cees van Boven.

Ook Rentree is blij met de overname van dit zorgcomplex door Woonzorg Nederland. Jaap Huibers, directeur-bestuurder bij Rentree: “Zorgvastgoed beheren, zeker waar het gaat om intramuraal vastgoed is een vak apart. Woonzorg Nederland verstaat dat vak en de huurders van Spikvoorde zijn bij hen in vertrouwde handen. Met de verkoop speelt Rentree weer vermogen vrij om te investeren in de nieuwbouw van sociale huurwoningen in de stad en het verder verduurzamen van de bestaande voorraad. Er is hier sprake van een win-win situatie.”

Meer nieuws berichten: