Nieuwenhuis Bouw levert nieuw bedrijfspand Luxury Bedding op

Recent leverde Nieuwenhuis Bouw uit Rijssen het nieuwe bedrijfspand van Luxury Bedding Company in Hattemerbroek op. Het gebouw kent een bruto vloeroppervlak van 2.125 vierkante meter. Driehonderd daarvan zijn aangewend voor een exclusieve showroom en een modern kantoor. De overige oppervlakte wordt gevuld voor opslag en magazijn. Nieuwenhuis was betrokken bij de allerprilste planvorming inclusief locatiekeuze. Directeur Jacob Kolk is, naast het doorlopen van het proces, met name enthousiast over de uitwerking op het gebied van het plan duurzame voorzieningen welke benodigd zijn om te voldoen aan de eisen rondom de Groenfinanciering en de BENG certificering.

Luxury Bedding Company is een Europees opererende beddenleverancier aan de absolute bovenkant van de markt. Men verkoopt geen bedden aan particulieren, maar aan beddenspeciaalzaken of rechtstreeks aan grote afnemers zoals hotels. De bekende hotelketen Hilton is daar één van. Er bestond geen relatie voorafgaand aan dit project. Jacob Kolk: ”Het contact kwam tot stand via onze website. De eigenaren waren wel bekenden van een andere goede relatie van ons. Zo kwam de bal aan het rollen en raakten we in gesprek met elkaar. Onderwerpen waren in eerste instantie het kiezen van een locatie en het bepalen van de omvang van het te bouwen pand. Dat laatste aspect gold vooral voor de laad- en loscapaciteit van het magazijn. Er bleken twee geschikte locaties beschikbaar, waarna de keuze dus viel op Hattemerbroek, op hetzelfde bedrijventerrein waar we eerder Der Kreis Nederland ook hebben gerealiseerd. We hebben daarna een aantal ontwerpvarianten gepresenteerd inclusief een kostenplaatje. Men koos voor de meest efficiënt in te delen en meest ruime kavel.

Niet over de top
Het bedrijfspand oogt strak en exclusief, maar straalt anderzijds ook eenvoud uit. Jacob Kolk: “Passend bij het imago en de uitstraling van Luxury Bedding. Ze bedienen het absolute topsegment. Een gemiddelde slaapkamer met meubels vergt al snel een investering duizenden euro’s. Het gebouw wordt gekenmerkt door veel zwart met enkele goudtinten, waarin goud echt ondersteunend van aard is. De opdrachtgever had eigenlijk ook het glas nog iets donkerder gewild, maar wij hebben geadviseerd om toch voor licht getint glas te kiezen. Daarin is hij meegegaan en dat pakt erg mooi uit. Qua vorm is het gebouw kubistisch van opzet. Beslist niet over de top. Ik zou het Hotel-chique noemen.”

Dwars door de prijzencrisis heen gebouwd
De inkt van het contract tussen Nieuwenhuis Bouw en Luxury Bedding Company was nauwelijks opgedroogd toen als gevolg van de oorlog in Oost Europa een ware prijzenslag uitbrak. Jacob Kolk: “Daaraan konden wij ons uiteraard niet onttrekken. Wij zijn er trots op dat het bedrag wat aan de voorkant bepaald is ook betaald is. Afspraak is afspraak en ja, dat heeft ons inderdaad rendement gekost. Natuurlijk hebben we intensief aan besparingen gedacht door middel van slimme oplossingen en het plan goed doordacht op inzet van materiaalgebruik. Daarvoor hebben we ook gebruik gemaakt van de kennis en kunde van onze bouwpartners. Dit alles om toch binnen het budget te blijven. Ook hebben we samen met opdrachtgever de benodigde maatregelen genomen om te kunnen voldoen aan de eisen welke gesteld worden aan een groenfinanciering, wat op termijn voordeel oplevert. Al met al hebben we ons vol vertrouwen dwars door de prijzencrisis heen gebouwd.”

 

BENG
Jacob Kolk is erg tevreden over de BENG certificering die behaald is. “Bij aanvang kwamen we net vanuit het tijdperk van de EPC-norm, maar we hebben de omgevingsvergunning en oplevering verzorgd onder de nieuwe BENG-norm. Voor ons was dit een van de eerste gebouwen volgens deze norm. Veel zaken zijn hiervoor vastgelegd in tekst en foto’s, wat wij onder andere ook gaan tegenkomen binnen de WKB. We hebben onder andere een voor dit werk geselecteerde warmtepomp geïnstalleerd, het complete dak verzwaard zodat er 300 (plus nog meer in toekomst) vierkante meter zonnepanelen konden worden geplaatst en alle isolatiematerialen zijn aantoonbaar vastgelegd. Je zou zeggen dat het bijna BREEAM is.

Je hoort weleens bouwers klagen over die papierwinkel, zoals ook bij de Wkb, maar ik ervaar het als een pluspunt. We hebben in onze eigen organisatie iemand vrijgemaakt voor deze zaken. Een eigen EPA-adviseur dus en dat ervaren wij als een duidelijke meerwaarde. Niet alleen voor onze eigen organisatie maar vooral ook voor de opdrachtgever.”

Meer nieuws berichten: