Handtekening voor 21 sociale huurwoningen op het Douma-terrein in Raalte

Marijke Kool (directeur bestuurder SallandWonen) heeft samen met Joost Mulder, directeur van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling regio Noord-Oost & Midden, op 16 april een handtekening gezet voor de bouw van 21 sociale grondgebonden huurwoningen op het voormalig Douma-terrein in Raalte. Op deze locatie van de voormalige deurenfabriek Douma ontwikkelt BPD in totaal 84 woningen.

Deze nieuwe wijk, dicht bij het centrum en het station van Raalte, ligt aan het kanaal met alle voorzieningen in de buurt. En hier worden drie typen woningen gebouwd, tien woningen voor een-twee persoons huishoudens, vier voor meer persoons huishoudens (of gezinswoningen) en zeven woningen gericht op langer zelfstandig thuis wonen.

Het ontwerp van de wijk en van deze woningen is gedaan door BPD in samenwerking met I’m Architecten. De woningen worden gebouwd door Nikkels. Naar verwachting start de bouw begin juni. De woningen zullen dan naar verwachting medio 2025 worden opgeleverd. 

“Fijn dat we op deze mooie locatie verder kunnen bouwen aan woningen voor onze huurders. De vraag naar dit soort woningen is groot. “ aldus Marijke Kool. “Deze huurwoningen, maar ook de betaalbare woningen die BPD in het plan Douma verkoopt, sluiten naadloos aan bij de integrale aanpak in onze gebiedsontwikkelingen. Het creëren van inclusieve leefomgevingen met aandacht voor de fysieke, ruimtelijke en sociale dimensie van het wonen.”, aldus Joost Mulder.

Meer nieuws berichten: