Nieuwbouw Kees Smit Tuinmeubelen op XL Businesspark toch van start

Na een lange aanloopperiode, met onder andere een vertraging door de stikstofcrisis, gaat midden in de coronacrisis de nieuwbouw van Kees Smit Tuinmeubelen toch van start.  

Onzekere periode Toen Nederland met COVID-19 geconfronteerd werd was veel onzeker. Naast zorgen om de gezondheid, wat uiteraard het allerbelangrijkste is, nam ook bij Kees Smit Tuinmeubelen de onzekerheid toe. Deze onzekerheid had betrekking op het al dan niet openblijven van de Experience Stores XXL, het garanderen van de veiligheid voor de medewerkers en bezoekers, maar ook op de vraag hoe consumenten zich zouden gedragen. Een onzekerheid die nog steeds aanwezig is, ondanks dat deze even op zijn retour leek.

Henk Smit (algemeen directeur) vertelt hierover: “Corona maakt het lastig om te ondernemen. De toekomst blijft onzeker omdat niemand weet wat er gaat gebeuren en hoe het virus zich verder verspreidt en ontwikkelt. Gelukkig hebben wij, in onze branche, mogen ervaren dat veel consumenten het afgelopen seizoen hebben geïnvesteerd in hun tuin. Maar ook voor ons blijft het desondanks spannend wat de komende tijd gaat brengen.  

Naast Corona, is de brand op 5 mei in ons magazijn in Vroomshoop is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Daarom ben ik extra blij dat we kunnen melden dat we deze week van start gaan met onze nieuwbouw op het XL Businesspark, een project waarmee we een paar jaar geleden al zijn gestart. 

Te groot gedroomd Wij geloven in ons concept en hebben ondanks alle onzekerheden vertrouwen in de toekomst. Wel ben ik me er gedurende het proces van bewust geworden dat dit grote trajecten zijn. Het droompand, waarin we ons distributiecentrum, de kantoren én de Experience Store XXL samenbrengen onder één dak, is voor nu dan ook te groot gedroomd. Ondanks dat er een vergunning is afgegeven voor het gehele traject, kiezen we ervoor om de bouw op te splitsen in twee fases. Daarbij heeft de bouw van het distributiecentrum met een kantoorfunctie voor de kantoren die nu aan Twentepoort Oost gevestigd zijn, de hoogste prioriteit.”

Ontwerp distributiecentrum en kantoren 
Het distributiecentrum heeft een footprint van 30.000 m2. Door middel van stellingen en vloeren wordt hiermee een effectieve opslagcapaciteit van circa 85.000 m2 gecreëerd. De 32 laad- en losdocks in het distributiecentrum zijn flexibel in te zetten voor de ontvangst en de verzending van tuinmeubelen. Aan de zijkant van het pand bevindt zich een afhaalgebied. Hier komen tevens de parkeerplaatsen voor de medewerkers en de bezoekers. Het kantorendeel (ruim 1800 m2) bestaat uit twee verdiepingen. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het pand (vanaf de A35 gezien). Aangezien het pand een retailbestemming heeft, rijden de bezoekers via een eigen aansluiting af- en aan.  

Afgelopen week is het definitieve ontwerp door Henk Smit (algemeen directeur) en Arnold van der Meer (directeur supply chain) aan de medewerkers gepresenteerd. Bouwkundig hoofdaannemer is Lowik Bouw uit Almelo. De planning is om in september 2021 operationeel te zijn.

Op de Foto: (Van links naar rechts: Arnold van der Meer (directeur supply chain), Henk Smit (gehurkt – algemeen directeur), Kees Smit (grondlegger), Ohannes Malihas (directeur retail), Mitchel Oude Nijhuis (directeur marketing en e-commerce) en Wilma de Goede (financieel directeur).

Meer nieuws berichten: