KienhuisHoving verlengt huurcontract

KienhuisHoving advocaten en notarissen heeft zich voor langere tijd verbonden aan Kennispark Twente. Onlangs gingen zij een vernieuwd huurcontract aan op de prominente plaats aan het Pantheon 25 te Enschede. Het gebouw krijgt een flinke restyling, begin 2024 staat de oplevering gepland. 

Sinds 1999 is KienhuisHoving gevestigd aan het Pantheon 25 in Enschede, midden op het Kennispark Twente. Dat zij het huurcontract wilden verlengen was een grote wens. Op de prominente plek met de Grolsch Veste als buurman lopen er iedere twee weken zo’n 30.000 mensen langs het pand. Daarnaast is het goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer. Station Kennispark ligt tegenover het pand en er is voldoende parkeergelegenheid. 

Restyling 

Na bijna 25 jaar is het tijd om het pand te moderniseren en de ruimte efficiënter te benutten. Hoewel het aantal medewerkers gestaag toeneemt, zijn er toch minder vierkante meters nodig. Dat is het gevolg van hybride werken, maar ook van de tweede vestiging in Utrecht. 

Waar nu de hal een plein in Rome voorstelt, wordt er straks optimaal en multifunctioneel gebruik gemaakt van deze open ruimte. De toegang tot het kantoor krijgt een multifunctioneel karakter en wordt laagdrempeliger, waardoor er direct bij binnenkomst meer beleving is en bezoekers zich nog sneller op hun gemak zullen voelen. Kantoren krijgen meer transparantie door het toevoegen van glas en door de centrale meet & greet ruimte gaan mensen elkaar meer ontmoeten. Natuurlijke materialen zoals bomen en een moswand maken de ruimte prettiger in gebruik. In de vleugel is plek gecreëerd voor laagdrempelig overleg, een lunchruimte en zelfs een podcaststudio. De inrichting beneden zal dus voor meer ‘reuring’ zorgen. 

Kennispark 

Op Kennispark Twente bundelen ondernemers, overheid en kennisinstellingen hun krachten om de potentie van het gebied nog beter te benutten. ‘Dat wij onze bijdrage hieraan kunnen leveren is echt van toegevoegde waarde. Wij werken samen met meerdere bedrijven, maar ook met de Universiteit Twente en The Gallery, waar wij een ondernemersloket bemannen. Hierdoor is het nog eenvoudiger om in contact te komen met startups en andere innovatieve ondernemingen’, aldus bestuursvoorzitter Lesley Broos. ‘Dat houdt ons niet alleen scherp, maar levert uiteraard ook het nodige werk op’. 

Onderhandelingen 

Tijdens de onderhandelingen met de verhuurder is KienhuisHoving begeleid door Peter Rotteveel, makelaar taxateur en vennoot bij Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars. Namens KienhuisHoving zaten Robert de Vries, advocaat bouwrecht en commercieel vastgoed, en Pieter Schut, notaris commercieel vastgoed, aan de onderhandelingstafel. Zij vormen de huisvestingscommissie bij KienhuisHoving. De oplevering is naar verwachting begin 2024. De realisatie is in handen van de Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen.

Artist impression: Toon Vormgeving

Meer nieuws berichten: