Janssen de Jong Groep neemt strategisch belang in New Horizon

Janssen de Jong Groep en New Horizon Urban Mining slaan vanaf heden de handen ineen. Met de strategische samenwerking beogen de beide partijen een versnelling in de transitie naar een circulaire bouw- en vastgoedeconomie te bewerkstelligen. Voor New Horizon ontstaat door de samenwerking een platform om sneller de totale keten binnen de bouw- en vastgoedmarkt te voorzien van circulaire bouwmaterialen. Janssen de Jong voegt met de samenwerking herontwikkeling toe, waarmee het bedrijf in staat is om alle diensten in de cyclus van bouw- en vastgoed aan te bieden.

Per direct wordt het New Horizon team verantwoordelijk voor het nieuwe cluster ‘Urban Mining’ binnen Janssen de Jong Groep. Dit cluster richt zich volledig op het leveren van circulaire producten aan de Nederlandse bouw- en vastgoedwereld. Michel Baars, oprichter en directeur van New Horizon: “Wij hebben de gezamenlijke ambitie om het meest invloedrijke collectief in de bouwsector te worden. Met als resultaat dat circulair bouwen de norm wordt. We gaan dit nieuwe cluster de komende jaren flink laten groeien. Met de financiële steun van Janssen de Jong Groep zijn we in staat om autonoom sneller te groeien, maar we kijken ook nadrukkelijk naar samenwerkingen met andere partijen. Samen hebben New Horizon en Janssen de Jong Groep de slagkracht om het speelveld op alle fronten te veranderen.”

Transitie in stroomversnelling

Ivo van der Mark, CEO van Janssen de Jong Groep: “Door de strategische samenwerking met New Horizon Urban Mining is Janssen de Jong Groep in staat om alle diensten in de cyclus van bouw en vastgoed aan te bieden. Dat deden we al op het gebied van nieuwbouw, onderhoud, restauratie & renovatie. Door de samenwerking met New Horizon Urban Mining voegen we nu ook herontwikkeling toe. New Horizon maakt voor Janssen de Jong Groep ‘de cirkel rond’; het was de ontbrekende schakel in ons totaalaanbod. Met het nieuwe cluster Urban Mining vergroten we de beschikbaarheid van circulaire oplossingen voor de bouwsector organisch. Zo brengen we de noodzakelijke transitie naar een circulaire economie in een stroomversnelling. Dat we daarmee het team van New Horizon faciliteren om exponentieel te blijven groeien, maakt de impact van deze samenwerking alleen nog maar groter.”

Autonoom

New Horizon blijft autonoom opereren in de markt. Het hele team blijft dan ook ongewijzigd. In 2025 verwachten Janssen de Jong Groep en New Horizon Urban Mining samen € 100 miljoen circulaire omzet te realiseren. De focus ligt daarbij nadrukkelijk op het leveren van concrete oplossingen en toepassingen aan de gehele bouw- en vastgoedwereld.

Over Janssen de Jong Groep

Janssen de Jong Groep behoort tot de top van bouwbedrijven in Nederland en werkt internationaal met dochterondernemingen in het Caribisch gebied en Polen. Zij zijn actief in alle fasen van de vastgoedketen: nieuwbouw, onderhoud, restauratie & renovatie en herontwikkeling.

Janssen de Jong Groep wil een voorloper zijn in het ontwikkelen en toepassen van circulaire totaaloplossingen. Ze wil daarmee voor beweging in de markt zorgen en invulling geven aan een duurzame maatschappij die ook voor toekomstige generaties leefbaar is.

Janssen de Jong Groep bestaat uit 32 zelfstandige bedrijven, verdeeld over zes clusters. Professionele bouwspecialisten die meestal onder eigen naam werken in kleine units van maximaal honderd collega’s die weten dat bouwen mensenwerk is. Vakmensen die op elkaar kunnen bouwen en zich specialiseren in een marktsegment waarin ze relevant en impactvol zijn. Het bedrijf viert dit jaar haar tachtigjarige bestaan. Haar 1.000 medewerkers zorgen voor een omzet van ruim € 400 miljoen.

Over New Horizon Urban Mining

New Horizon is gespecialiseerd in urban mining, upcycling en circulair bouwen. Dat wil zeggen dat ze gebouwen niet slopen, maar ‘oogsten’. De onderneming initieert en realiseert zowel technologische als systeem-innovaties. New Horizon levert het grootste assortiment bouwmaterialen uit urban mining aan de Nederlandse markt. Op deze manier levert New Horizon een belangrijke bijdrage aan het tot stand brengen van een circulaire economie. 

New Horizon is in 2015 opgericht door Michel Baars. New Horizon realiseerde in 2020 € 13 miljoen omzet. In 2021 is € 22 miljoen omzet geprognotiseerd. Baars is tevens oprichter van het Urban Mining Collective. Daarbij zijn inmiddels 25 toonaangevende partners aangesloten, waaronder producenten, distributeurs en kennispartners.

Meer nieuws berichten: