Hoogste punt 64 zorgappartementen Het Hof Hengelo bereikt

Na een bouwtijd van een half jaar is het hoogste punt in de bouw van de 64 zorgappartementen bij locatie Het Hof in Hengelo bereikt. Een bijzondere mijlpaal die niet onopgemerkt voorbijging. Mevrouw Slagboom, bewoner van TMZ, Gerdi Timmer, activiteitenbegeleider bij TMZ, Andre Roetert Steenbruggen, directeur bij Batenburg Groep en Geert Klein Lebbink, adjunct-directeur bij Trebbe markeerden het hoogste punt van dit nieuwe zorgcomplex met het hijsen van de vlag, onder toeziend oog van de bouwplaatsmedewerkers. 

Op naar duurzame en toekomstbestendige zorg
De bouw van de extra vleugel startte in september vorig jaar. De extra vleugel wordt gerealiseerd naar een ontwerp van architect Hans Groenewegen en bestaat uit vier woonlagen met 64 zorgplaatsen. Hiervan bieden drie verdiepingen plek aan 48 verpleeghuisbewoners. Op de begane grond komt een afdeling waar gespecialiseerde en kwalitatief hoogwaardige zorg wordt geboden aan maximaal 16 bewoners die vanwege dementie probleemgedrag vertonen. Deze afdeling krijgt een eigen entree aan de achterzijde. Willy Belshof, bestuurder bij TMZ: “Deze afdeling is nodig vanwege de steeds complexere zorgvraag van ouderen in Twente. We willen deze kwetsbare groep een goede en veilige leefomgeving bieden.”

Bijzondere samenwerking en koelen en verwarmen met ijs

Bijzonder aan de realisatie van de nieuwbouw is de intensieve samenwerking tussen TMZ, Trebbe en Batenburg Groep. De bouwteamfase werd gezamenlijk doorlopen waarbij transparantie en vertrouwen de uitgangspunten zijn, dit is doorgetrokken naar de uitvoeringsfase. Een ander bijzonder aspect aan deze zorgplaatsen is dat de nieuwe vleugel straks wordt verwarmd en gekoeld met ijs. In de betonnen kelderbak wordt water bevroren en ontdooid. Een volledig gesloten systeem waarbij geen diepteboringen voor bronnen nodig zijn. Het is een bewezen technologie die gebaseerd is op kristallisatie-energie. Dat is de energie die vrijkomt in de overgang van water naar ijs. Door hier gebruik van te maken wordt het gebouw op zeer duurzame manier verwarmd en gekoeld in combinatie met warmtepompen. Andre Roetert Steenbruggen, directeur bij Batenburg Groep: “Het is fantastisch dat we hier vanuit een fijne samenwerking mogen werken aan een prachtig gebouw met een innovatief installatieconcept. Daar ben ik trots op, ik kijk uit het naar vervolg van de bouw.”

Samen terugblikken en vooruitkijken
De bouw van de extra vleugel startte in september vorig jaar. Sindsdien is veel werk verzet. Met het bereiken van het hoogste punt, wordt ook de ruwbouwfase afgerond. Onlangs startte de afwerking van het gebouw al, over een aantal weken is de extra vleugel wind- en waterdicht. “Het mooie van hoogste punten en andere mijlpalen is dat je samen even stil kunt staan om terug- en vooruit te blikken”, vertelt Geert Klein Lebbink adjunct-directeur bij Trebbe. “We blikken terug op het werk dat er al verzet is; een tot op heden vlekkeloos verlopen bouw, vanuit een prettige samenwerking en dankzij de inzet van alle projectbetrokkenen. Ook kijken we vooruit naar de volgende mijlpaal; de oplevering.” Het is de verwachting dat de nieuwe vleugel in het vierde kwartaal van dit jaar in gebruik genomen kan worden. De bouw van de 64 zorgappartementen is de eerste stap van het vernieuwen en toekomstbestendig maken van locatie Het Hof. 

Meer nieuws berichten: