Duurzame uitbreiding voor Uzin Utz Nederland op Stepelerveld

Uzin Utz Nederland bv (voorheen Unipro) heeft ruim 30.000 m2 grond aangekocht van de gemeente Haaksbergen om haar toekomstplannen te realiseren. De vloerenspecialist is sinds 1967 gevestigd in Haaksbergen en is sinds eind 2013 gehuisvest in een prachtig groen en duurzaam pand op het Bedrijventerrein Stepelerveld. Gemeente Haaksbergen heeft samen met o.a. Uzin Utz Nederland ambitieuze plannen op het gebied van duurzaamheid voor Bedrijventerrein Stepelerveld, waar ook de uitbreiding van Uzin Utz Nederland zal gaan plaatsvinden.

Gerben Bouwmeester, directeur Uzin Utz Nederland: “Wij groeien op onze huidige locatie van 12.000 m2 uit ons jasje. Daarnaast is er binnen de Uzin Utz Group behoefte aan extra productiecapaciteit en magazijnruimte. Er is gezocht naar de meest verstandige oplossing voor de Group. Wij zijn blij dat er voor de locatie Haaksbergen is gekozen. Door deze nieuwbouw zal onze productielocatie bijna net zo groot worden als onze hoofdvestiging in Ulm en zal de logistiek voor Noord-Europa op termijn vanuit Haaksbergen gecoördineerd worden. Op de nieuwe locatie zullen wij vanaf januari 2024 ook poederproducten (egalisatie en tegellijm) gaan produceren.”

Werkgelegenheid
Een van de positieve gevolgen is dat het aantal arbeidsplaatsen bij Uzin Utz Nederland de komende jaren fors zal gaan groeien, want de productiecapaciteit zal verdrievoudigen. Wethouder Economie Louis Koopman: “Dit is goed nieuws voor Uzin Utz Nederland en zeker ook een mooie ontwikkeling voor de gemeente Haaksbergen. We hebben inmiddels tal van toonaangevende, economisch gezonde bedrijven die in Haaksbergen gevestigd zijn. Dit maakt onze gemeente aantrekkelijker om in te werken en in te wonen, dus juichen wij de uitbreidingsplannen van harte toe.”

Meer nieuws berichten: