DHL bouwt sorteercentrum in Zwolle

Met het slaan van een groene paal is DHL gestart met de bouw van een nieuwe nationale sorteerhub voor pakketten in Zwolle. Het wordt de vijfde vestiging in zijn soort in Nederland die samen met de twaalf RegionHubs de 130 lastmile CityHubs rechtstreeks beleveren. De groene paal staat symbool voor de hoge duurzaamheidseisen waar het gebouw en straks ook de processen aan voldoen.

DHL investeert 60 miljoen euro in dit energieneutrale sorteercentrum dat 200.000 pakketten per dag gaat verwerken. Zwolle wordt de spil van Noordoost-Nederland en zal voor de eindejaarsdrukte van 2025 meedraaien in het DHL-netwerk.

De ceremonie gebeurde in het bijzijn van burgemeester Snijders en wethouder Guldemond. De wethouder sloeg de groene paal samen met Roelof Hofman, coo van DHL eCommerce Benelux.

Paul Guldemond, wethouder Duurzame Economie in de gemeente Zwolle: “Geweldig dat DHL kiest voor een gebouw met een maximale duurzaamheidsscore. Dat past bij de economie die we graag willen zijn in Regio Zwolle. DHL kan hiermee als logistiek dienstverlener ook andere bedrijven in de regio helpen hun CO2-footprint te verlagen; belangrijk om de bedrijvigheid en werkgelegenheid in onze regio te behouden. En daarbij is de keuze van DHL voor Zwolle een erkenning van onze gunstige ligging tussen de Randstad en Noordoost Nederland.” 

Roelof Hofman, COO DHL eCommerce Benelux: “Met de nationale sorteerhub in Zwolle wordt ons op duurzaamheid geënte netwerk verder vervolmaakt.”

Met 21.000 m2 sorteerloods en 1.300 m2 kantoorruimte wordt het een moderne werkplek voor ruim 300 medewerkers. Het gebouw gaat voldoen aan de hoogste BREEAM duurzaamheidsnorm, het wordt gasloos en voorziet met zonnecollectoren in de eigen stroombehoefte. Vanuit het sorteercentrum worden 130, aan de rand van stedelijke gebieden gelegen CityHubs beleverd, die op hun beurt met relatief korte routes pakketten afleveren bij alle huishoudens in Nederland. Dat afleveren gebeurt in de meeste gevallen met elektrische bestelbussen en verder grotendeels met bussen op (HVO) biodiesel . 

Het sorteercentrum van de DHL eCommerce divisie is gelegen aan de Pommerenstraat 1 op bedrijventerrein Hessenpoort. Op Hessenpoort bevindt zich ook een Service Center van DHL Express, de exprestak van de DHL Group. Bouwkundig hoofdaannemer is Hercuton Dat onder andere ook de bouw van Wehkamp realiseerde op hetzelfde bedrijvenpark.

Meer nieuws berichten: