De Woonplaats zoekt duurzame huurders voor uniek project

Sinds dit voorjaar wordt er aan de Assinklanden, tegenover het Stroinkshuis, gebouwd aan zeven eengezinswoningen. Dit zijn niet zomaar nieuwbouwwoningen, ze zijn circulair! Dat betekent dat ze gemaakt worden van herbruikbaar materiaal en zeer energiezuinig zijn. Dit alles om het klimaat zo min mogelijk te belasten. De Woonplaats is samen met de bouwpartners pionier op dit gebied. Nu zoekt de woningcorporatie ook pioniers die in deze unieke sociale huurwoningen willen gaan wonen!

De woningen
De woningen zijn 100 m2 groot en hebben twee slaapkamers op de eerste verdieping. Op de eerste verdieping is een mooi balkon. De zeven woningen liggen in een gemeenschappelijke tuin, ook wel shared space genoemd. Er zijn twee hoekwoningen en vijf tussenwoningen. De huurprijs van alle woningen is € 720,- per maand exclusief servicekosten. De Woonplaats verwacht dit najaar de sleutel aan de duurzame huurders te kunnen uitreiken.

Solliciteren
Voor deze circulaire woningen zoekt De Woonplaats niet zomaar huurders. Ze zoeken iemand die de circulaire gedachte omarmt en daarmee een perfecte match is. Iemand die het belangrijk vindt om een bijdrage te leveren aan het klimaat en bezig is met hergebruik van materiaal en recyclen.
Inschrijven kan tot maandag 7 september, meer informatie hierover is te vinden op www.dewoonplaats.nl/circulair.

Wanneer de huurders bekend zijn, wordt samen met de toekomstige bewoners de puntjes op de i gezet van het circulaire project. Zo gaan ze samen met een landschapsarchitect het basisontwerp van de shared space verder invullen. Ook is er alle ruimte voor eigen (circulaire) initiatieven van de nieuwe bewoners.

Meer nieuws berichten: