Zonnepanelen op bouwmarkten in Apeldoorn, Enschede en Den Haag

Nadat alle Nederlandse bouwmarkten van HORNBACH zijn voorzien van milieuvriendelijke ledverlichting, zet HORNBACH opnieuw stappen om haar bouwmarkten te verduurzamen. De nieuwe vestigingen in Apeldoorn en Enschede worden uitgerust met zonnepanelen, evenals de bestaande vestiging in Den Haag. De vestiging in Enschede wordt bovendien aangesloten op het duurzame stadswarmtenet.

“We hebben duurzaamheid ook in 2021 hoog op de agenda staan”, zegt Evert de Goede, Algemeen Directeur HORNBACH Nederland. “Om onze duurzaamheidsambities waar te maken, wordt niet alleen bij de bouw van nieuwe vestingen gefocust op duurzaamheid, maar maken we ook werk van het verduurzamen van bestaande vestingen. Zo hebben we al onze bouwmarkten van ledverlichting  voorzien en zetten nu we weer een mooie stap voorwaarts in het opwekken van duurzame energie. Om te beginnen worden onze nieuwe vestingen in Apeldoorn en Enschede en de bestaande vestiging in Den Haag uitgerust met zonnepanelen. Zo verminderen we onze CO2-footprint met duizenden tonnen per jaar.”

Nul op de elektriciteitsmeter   

Met zo’n 3.500 zonnepanelen per dak, wordt circa 1,2 megawatt elektriciteit per vestiging per jaar opgewekt. Daarmee worden de nieuwe bouwmarkten van HORNBACH zelfvoorzienend en slaat de elektriciteitsmeter 0 aan. De stroom is niet alleen voor eigen gebruik, maar kan ook worden terug geleverd aan het netwerk.

Van het gas af 

HORNBACH Enschede wordt bovendien aangesloten op het meest duurzame warmtenet van Nederland: de Warmtebaan. De warmte in dit stadswarmtenet wordt geleverd door Twence, een afvalenergiebedrijf dat warmte produceert uit de verbranding van regionaal sloop- en afvalhout. Met de aansluiting van HORNBACH Enschede op de stadsverwarming, alweer de vierde vestiging van de bouwmarktketen na Tilburg, Amsterdam en Duiven, behoort HORNBACH tot de koplopers in deze ontwikkeling.

Meer nieuws berichten: