Zehnder wint VSK Award voor beste innovatie Gezond & Comfort

Zehnder ComfoClime & ThermalShield is uitgeroepen tot de beste innovatie van de VSK Awards, in de categorie Gezond & Comfort. De prijs werd vandaag uitgereikt, op de openingsdag van installatievakbeurs VSK 2022. De jury beoordeelde de inzending als ‘een mooi duurzaam concept voor verwarming, koeling, ventilatie én efficiënte distributie’.

Het oordeel van de vakjury

De achtkoppige vakjury, onder leiding van Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra, beoordeelde Zehnders nieuwste productcombinatie tot de beste in de categorie Gezond & Comfort. Daarbij letten zij op innovatie, oplossingsgerichtheid, praktische toepasbaarheid, sociale impact, duurzaamheid en economisch rendement. 

Uit het juryrapport: Koelen met ventilatielucht ziet de jury als een energiezuinige en gezonde troef in de groeiende behoefte aan koeling in woningen. Daarnaast is het ontbreken van een buitendeel een pre. Wanneer de lucht/lucht-warmtepomp de combinatie zoekt met een ventilatietoestel met warmteterugwinning en het nieuwe verdeelsysteem, ontstaat een mooi duurzaam concept voor verwarming, koeling, ventilatie én efficiënte distributie.

Hoe werkt Zehnder ComfoClime & ThermalShield?

De lucht/lucht-warmtepomp ComfoClime koelt en verwarmt met verse buitenlucht. Anders dan de klassieke lucht/lucht-warmtepompen waarbij de bestaande lucht in huis blijft circuleren. ComfoClime past op de balansventilatie met warmte- of koudeterugwinning. Zo koelt of verwarmt het een woning extra. Het systeem kan compleet worden gemaakt met het nieuwe geïsoleerde luchtverdeelsysteem ThermalShield. Naast de bestaande voordelen van het ComfoFresh luchtverdeelsysteem verdeelt deze versie met geïsoleerde kanalen de gekoelde of verwarmde lucht duurzaam over de woning, zonder energieverlies.  

Over de VSK Awards

Met de VSK Awards wil de organisatie aandacht vragen voor verduurzaming in de branche. Deelnemers aan de beurs konden hun innovaties inzenden voor drie categorieën: Energietransitie, Installateurszaken en Gezond & Comfort. In elke categorie werden er drie inzendingen genomineerd, waaronder ComfoClime & ThermalShield die de prijs voor Gezond & Comfort in de wacht sleepte. De awards werden feestelijk uitgereikt op de openingsdag van de VSK, de tweejaarlijkse installatievakbeurs in Utrecht (17-20 mei).

___________________________________________________________________

Over Zehnder

Zehnder Group Nederland is marktleider op het gebied van energie-efficiënte, gezonde en comfortabele binnenklimaatsystemen. Het bedrijf levert producten en systemen op het gebied van verwarming, koeling, ventilatie en filtering. Onze organisatie maakt deel uit van de internationaal opererende Zehnder Group, een Zwitserse beursgenoteerde onderneming met vestigingen in 14 landen met 3000 medewerkers wereldwijd.

Meer nieuws berichten: