Woonconcept en Trebbe leveren eerste project Bouwstroom Noord op

Eind november is begonnen met de bouw van 32 sociale huurwoningen en op 24 mei zijn de eerste sleutels uitgereikt. Een mooi resultaat voor het eerste Bouwstroom Noord project van Woonconcept en Trebbe. 

Levensloopbestendige woningen in de Nieuwveense Landen 
Van de 32 woningen zijn 5 woningen levensloopbestendig. Deze woningen zijn net iets breder en hebben de slaapkamer en badkamer op de begane grond. “Ook in Meppel is veel vraag naar sociale huurwoningen voor senioren. We zijn blij dat we deze woningen in de nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen hebben kunnen bouwen. Zo ontstaat een diverse wijk met bewoners van verschillende leeftijden”, aldus Cor Kool, assetmanager bij Woonconcept. 

Blije bewoners
Eind mei worden de eerste sleutels uitgereikt en begin juni krijgen de laatste bewoners de sleutel. De leefomgeving wordt nog verder ingericht. Het groen wordt na de zomer aangeplant, dat heeft te maken met de beste planttijd. Niek van der Aa, projectmanager bij Trebbe: “De missie van Trebbe ‘Samen bouwen aan geluk’, dat maken we hier heel concreet. We hebben hier vanuit een fijne samenwerking met Woonconcept gewerkt. De woningen zijn goed ingepast in de omgeving, nul-op-meter en comfortabel. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners hier hun woongeluk vinden en straks trots zijn op hun thuis.” 

Een unieke samenwerking
Dit project is het eerste project is dat door Woonconcept vanuit Bouwstroom Noord wordt gerealiseerd. Het derde project voor Trebbe én het vierde voor Bouwstroom Noord. Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking van vijf woningcorporaties en bouwpartijen. Binnen de bouwstroom worden woningbouwprojecten, kennis en kunde gebundeld om passende sociale huurwoningen betaalbaar te houden én de nieuwbouwproductie te realiseren. 

Meer nieuws berichten: