Wijzonol introcuceert extra duurzame muurverf.

Professionals in de schilderswereld streven naar kwaliteit. De ambitie en de vraag uit de markt om duurzaam te gaan werken neemt alleen maar toe. Als nuchter Hollands merk staat Wijzonol bekend om vertrouwde kwaliteit. Kwaliteit staat altijd voorop, steeds gecombineerd met duurzame initiatieven. Dankzij deze innovaties is de nieuwe BIOseries van Wijzonol de beste combinatie van kwaliteit en duurzaamheid. De eerste release in deze serie is de verbeterde Wijzotex Extra Mat. 

Wijzotex Extra Mat. De extra duurzame muurverf.

Het beste van twee werelden in één emmer: dit is de eerste watergedragen muurverf met een combinatie van hoogwaardige kwaliteit en een hoog percentage biobased grondstoffen. De Wijzotex Extra Mat valt nu in de categorie 40 – 60% biobased grondstoffen. 

De kwaliteit bewijst zich middels de langere ‘open tijd’ en de aanpassing van de reologie en viscositeit zorgt voor een betere vloei, wordt baanvorming voorkomen en zijn er geen ‘aanzetten’ zichtbaar. Daarnaast maakt het niet uit of de verwerking plaatsvindt middels airless, airmix of airless verwarmd. De resultaten zijn zeer strak en verdunnen met water is niet nodig.

BIOseries: bindmiddeltechnologie op basis van plantaardige zij- en reststromen

Wijzonol heeft een innovatieve bindmiddeltechnologie ontwikkeld op basis van plantaardige oliën die het mogelijk maakt om de meer traditionele bindmiddelen te vervangen. In tegenstelling tot fossiele grondstoffen is plantaardige olie een hernieuwbare grondstof. Gewonnen uit bijvoorbeeld zonnebloemen, mais en olijven, worden deze plantaardige oliën in eerste instantie gebruikt in de voedingsindustrie. Deze worden vervolgens teruggewonnen en gerecycled voor gebruik in ons bindmiddel – wat betekent dat er geen extra landbouwgrond wordt gebruikt en geen verstoring van de voedselketen plaatsvindt.

Een uniek hoog percentage biobased grondstoffen

Biobased percentages berekenen kan op vele manieren, daarom is het moeilijk om ze te vergelijken. Om te bepalen wat het biobased gehalte van Wijzonol verven is wordt het aandeel biobased grondstoffen gemeten als percentage van het gehele product. Wijzonol gebruikt hiervoor de gecertificeerde C14 methode conform de NEN-EN 16640:2017 norm. Door het biobased gehalte uit te drukken als percentage van het gehele product, kan het werkelijke aandeel biobased (hernieuwbare grondstoffen) in een product goed worden weergeven. Wil je het biobased percentage van meerdere producten met elkaar vergelijken, let er dan op dat voor alle producten dezelfde meetmethode is gebruikt.

Duurzame innovatie voor de volgende generatie

Bij Koninklijke Van Wijhe Verf zit het als familiebedrijf in de genen om te investeren in innovatie en duurzaamheid. Hun merken, zoals Wijzonol en Ralston, maken gebruik van biobased grondstoffen, streven naar een zo laag mogelijke CO2-uitstoot en een lange buitenduurzaamheid. Ook op het gebied van bedrijfsvoering, proces en transport houdt het bedrijf rekening met mens en milieu. Dat heeft hun in 2016 als eerste chemiebedrijf ter wereld een B Corp certificaat opgeleverd. Daarnaast is Koninklijke Van Wijhe Verf drie jaar op rij benoemd tot ‘Best For The World’ in de categorie ‘milieu’. Dat betekent dat ze zich wereldwijd tot de top 10% van alle gecertificeerde B Corps in de categorie ‘milieu’ mogen rekenen.

Meer nieuws berichten: