Welbions wil tijdelijk 48 woningen op het Hazemeijer terrein plaatsen

In Hengelo is veel vraag naar betaalbare woningen voor één of twee persoons huishoudens. Veel mensen wachten op dit moment lang op een passende woning. Woningcorporatie Welbions bouwt een flink aantal nieuwe woningen, maar dat alleen is niet genoeg. Om de wachttijden te verlagen heeft Welbions daarom 48 zogeheten modulaire woningen gekocht van de Rijksoverheid. Deze woningen zijn verplaatsbaar en bedoeld om de druk op woningmarkt in Hengelo te verlichten.

De grond waarop de woningen komen, is van eigenaar Roelofs & Haase. Welbions mag de grond tien jaar lang gebruiken voor deze woningen. De woningen zijn gepland aan de voorkant van het Hazemeijer terrein, aan de Tuindorpstraat. Op dit moment is de locatie in gebruik als parkeerplaats. Het parkeren wordt verplaatst naar de zijkant van het Hazemeijer terrein. Daar wordt een nieuw parkeerterrein aangelegd. Daarnaast blijft voldoende parkeergelegenheid beschikbaar aan de achterzijde van het complex. 

Type woningen 
Er komen twee rijen van 24 woningen tegenover elkaar in een parkachtige omgeving. De gebouwen bestaan uit drie woonlagen. De entree en de galerijen zitten aan de binnenkant van het wooncomplex. Het gaat om woningen met één, twee of drie slaapkamers. 

De woningen zijn geschikt voor kleine huishoudens die een betaalbare woning zoeken. De helft van de woningen is bedoeld voor statushouders, de andere helft voor reguliere woningzoekenden. In het toewijzen van de woningen zoekt Welbions altijd naar een mix van groepen mensen. 

Planning 
Direct omwonenden en ondernemers van het Hazemeijer terrein zijn zeer recent geïnformeerd over de plannen. Het streven is om eind 2024 de tijdelijke woningen op deze locatie te plaatsen. Welbions bereidt op dit moment de aanvraag van de omgevingsvergunning bij de gemeente voor. 

 

Meer nieuws berichten: