Vivare en Trebbe bouwen 41 sociale huurwoningen in Schuytgraaf Arnhem

Schuytgraaf Arnhem is straks 13 sociale huurwoningen en 28 sociale huurappartementen rijker. Woningcorporatie Vivare en ontwikkelende bouwer Trebbe ondertekenden hiervoor een overeenkomst. De bouw start na de zomer 2024, de woningen worden naar verwachting eind 2025 opgeleverd.

Alfred van den Bosch, directeur Vivare: “Mensen moeten steeds langer wachten op een betaalbare huurwoning. Nieuwbouw is een van de manieren waarop we als Vivare deze wooncrisis te lijf gaan. Dit project met Trebbe in Schuytgraaf is daar een mooi voorbeeld van.”

Hein Trebbe sr., directeur bij Trebbe is blij met de overeenkomst. “Er is een grote vraag naar betaalbare, duurzame en gezonde woningen. Mooi dat we samen met Vivare, vanuit het bouwteam, hier invulling aan kunnen geven. Ik kijk uit naar een voorspoedige bouwtijd.”

Goed ingepast in de omgeving
Schuytgraaf biedt straks plaats aan dertien eengezinswoningen, zeven tweekamerappartementen en 21 driekamerappartementen. De woningen zijn bedoeld voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het ontwerp is van Opzoom Architecten, past goed in de buurt en kenmerkend is de stoere metselwerkarchitectuur. De woningen zijn conceptueel ontwikkeld met Trebbe BasisWonen en Trebbe HoogWonen.

Duurzaam en inclusief in Schuytgraaf
De woningen en appartementen worden aangesloten op stadsverwarming. Door de bijenstenen in de gevels van de appartementen, een collectieve tuin voor de tweekamerappartementen en het mossedumdak op de lage daken van het appartementencomplex, wordt er in de nieuwbouw rekening gehouden met natuur en het klimaat.

Meer nieuws berichten: