Van Wijnen gaat voormalig UWV kantoor Hengelo verbouwen

Richard Beentjes van Hinke Fongers Beheer en Marleen Mokkink namens Van Wijnen hebben op de Provada de aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van 93 tweekamer appartementen en circa 600 m2 commerciële ruimte. 

Ontwikkelaar FiMek estate heeft in opdracht van Hinke Fongers Beheer het plan voor de transformatie ontwikkeld. Het ontwerp is vervaardigd door Bloot Architecture. 

Appartementen 

De 2-kamer appartementen worden ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en variëren van ca. 50 tot 90 m2 GO. Het merendeel van de appartementen beschikt over een buitenruimte in de vorm van een loggia, dakterras of tuin. Daarnaast wordt er op het terrein een gezamenlijke tuin gerealiseerd. Naast vergroening van het terrein, wordt er ook plaatsgemaakt voor een grote fietsenstalling en carports, die voorzien zijn van PV-panelen. 

Mijlpaal 

Het voormalig kantoor is inmiddels geheel gestript en deze zomer zal Van Wijnen starten met de bouw, prognose oplevering in het derde kwartaal 2024. 

Richard Beentjes, directeur Hinke Fongers Beheer BV: ‘De ondertekening van de aannemingsovereenkomst is een mijlpaal van de ontwikkeling, waar we samen met FiMek estate en Van Wijnen naar toe hebben gewerkt. Het appartementengebouw sluit goed aan bij onze gemengde portefeuille van appartementsgebouwen, kantoren,  supermarkten en convenience winkelcentra. Met het realiseren van bijna honderd appartementen op een steenworp afstand van het NS station wordt voorzien in de grote vraag naar betaalbare woonruimte in de stad Hengelo en regio Twente. Er komen aan de spoorzijde achter het project ruim 400 zonnepanelen op een carport, met nog eens 100 panelen op het dak. Daarmee kunnen we de bewoners duurzame woningen bieden met blijvend lage energielasten ’. 

“Ik ben trots dat we met deze transformatie van het voormalig UWV kantoor naar duurzame appartementen een bijdrage leveren aan onze ambitie op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. Daarnaast ben ik blij dat we met deze ontwikkeling tegemoetkomen aan de grote vraag naar betaalbare woonruimte in Hengelo en regio Twente.” , aldus Marleen Mokkink, vestigingsdirecteur Van Wijnen 

Meer nieuws berichten: