Uitbreiding vakbeurs VSK met elektrotechniek groot succes

De vakbeurs VSK, de grootste beurs voor de totale E+W installatiebranche van Nederland, heeft afgelopen week 37.399 bezoekers getrokken naar Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Een groei van 24 procent ten opzichte van de vorige editie. Ruim 330 exposanten, gespecialiseerd in E- en W-installatie, stonden afgelopen week klaar om bezoekers te inspireren over hun innovaties en duurzame ontwikkelingen. Voor het eerst was elektrotechniek onderdeel van de vakbeurs, aangezien E en W elkaar steeds vaker overlappen. De volgende VSK vindt plaats van 3 tot en met 6 februari 2026.

VSK 2024 groot succes vol innovaties
De organisatie kijkt zeer tevreden terug op de 26ste editie van de vakbeurs VSK. Joyce van de Hoef, beursmanager VSK: “Vier dagen lang deelden exposanten en partners, gespecialiseerd in E- en W-installatie, hun kennis en toonden hun nieuwste aanbod van oplossingen, toepassingen, technieken, innovaties en diensten. Ook hadden we dit jaar voor het eerst een wat andere invulling dan voorheen: de elektrotechnische sector maakte nadrukkelijk onderdeel van VSK uit. Bezoekers en exposanten waren hier zeer over te spreken. Elektrotechniek speelt dan ook een cruciale rol in de energietransitie. Ik ben zeer onder de indruk van alle innovaties die op de beurs gepresenteerd werden. De betrokkenheid van bezoekers om kennis te vergaren was daarnaast opmerkelijk hoog.”

Eén van de bezoekers, Jan Koppenschaar, vertelt: “Wij zijn op VSK omdat wij heel veel nieuwe dingen willen ontdekken. We willen kijken naar de innovatieve ontwikkelingen in de markt, zoals warmtepompen en zonnepanelen, maar ook verduurzaming in de energietransitie. Voor ons is VSK belangrijk om het feit dat  we heel leerzaam, collegiaal onder elkaar zijn en genieten van alles wat qua nieuwe bedrijven voorbij komt. Wij zijn er in 2026 100% zeker weer bij.”

Ook exposanten kijken tevreden terug. Rick Haukes van Remeha B.V.: “VSK 2024 hebben we ervaren als een prachtige beurs. Het was lekker druk: een fantastisch mooi aantal klanten wat we hebben mogen verwelkomen op onze circulaire en duurzame stand. Veel producten en oplossingen kunnen presenteren voor een duurzame toekomst. Wij zijn hartstikke trots!” Ook voor exposant DUCO was het een succesvolle beurs: “VSK 2024 was voor ons echt top, een super beurs, vanwege de kwaliteit van de klanten, de hoeveelheid van de bezoekers, de interesse en uiteraard ook de leads die we gescoord hebben. Wij nemen zeker deel aan VSK 2026!”

Primeur op VSK: eerste exposanten ondertekenen Sustainability Pledge
Koninklijke Jaarbeurs, de organisatie van de vakbeurs VSK, zet een ambitieuze stap om in 2030 de meest duurzame evenementenorganisator en facilitator van Europa te worden. Een ambitie die alleen gerealiseerd kan worden als krachten gebundeld worden. Daarom introduceerde Jaarbeurs afgelopen VSK de Sustainability Pledge. De allereerste exposanten, Zehnder Group Nederland B.V., Schneider Electric en Remeha B.V., zetten hun handtekening onder de Pledge. Met het ondertekenen van de Sustainability Pledge beloven Jaarbeurs en haar exposanten uit de bouw- en installatiesector een bijdrage te leveren aan het verminderen van hun CO2 uitstoot tijdens hun deelname aan de vakbeurzen BouwBeurs en VSK. Jaarbeurs start met de vakbeurzen in de bouw- en installatiesector, met als ambitie een circulaire BouwBeurs in 2027 en een circulaire VSK in 2028.

Bouw en Installatie Hub
De Bouw en Installatie Hub is het contentplatform voor de bouw- en installatiesector van Koninklijke Jaarbeurs. Met als doel om samenwerking binnen de bouw- en installatiesector te versterken en duurzame groei te versnellen. De Hub is een online platform waar kennisdelen, verbinden en elkaar ontmoeten centraal staat, 365 dagen per jaar. 

Foto credit: Ruben Philipse

Meer nieuws berichten: