Trebbe start eerste fase ‘De Oale Bouw’ in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Bij het project ‘De Oale Bouw’ in Westerhaar-Vriezenveensewijk is Trebbe in opdracht van woningcorporatie Mijande Wonen gestart met de bouw van 48 woningen. Deze woningen maken deel uit van de herstructurering die Mijande Wonen uitvoert in de wijk. Er worden in totaal 133 woningen gesloopt en er worden in drie fases 128 nieuwe woningen gerealiseerd.

Wensen voor de wijk in een tijdscapsule
De 48 woningen zijn onderdeel van de eerste fase woningen in De Oale Bouw die gerealiseerd wordt. Een bijzondere mijlpaal die dan ook niet onopgemerkt voorbij ging. Mark Paters (wethouder gemeente Twenterand), Melanie Maatman (directeur-bestuurder bij Mijande Wonen) en Hein Trebbe jr. (directeur bij Trebbe) begroeven samen met één van de kinderen die in De Oale Bouw gaat wonen een tijdcapsule. Bewoners, omwonenden, gemeente Twenterand, Mijande en Trebbe vulden de capsule met krantenartikelen en wensen voor ‘De Oale Bouw’.  

Melanie Maatman, directeur-bestuurder bij Mijande Wonen sprak in het bijzonder haar dank uit naar de Bewonerscommissie van De Oale Bouw. ‘’Deze groep heeft intensief meegedacht over de invulling van De Oale Bouw en moest soms moeilijke keuzes maken. Nu de Bewonerscommissie is gestopt en de bouw is gestart, wil ik hen allen hartelijk danken voor de samenwerking’’. 

De tijdscapsule waarin herinneringen aan De Oale Bouw zijn opgeslagen.

Fijn wonen in De Oale Bouw
De eerste fase van de herstructurering van De Oale Bouw omvat de realisatie van 48 woningen. Er komen twee-onder-kap-woningen, in de vorm van tien eengezinswoningen, 24 nultredenwoningen, en vier levensloopbestendige woningen. Ook worden er tien levensloopbestendige rijwoningen gerealiseerd. Door de grote variatie in woningtypes, is De Oale Bouw voor veel mensen een fijne plek om te wonen. De architectuur, van de hand van Beltman Architecten, draagt bij aan een gevarieerd straatbeeld. Door de mix in kleuren van de gevelstenen en accenten in de gevels is iedere woning uniek, zonder de onderlinge samenhang te verliezen. De huurders kunnen door middel van verschillende huurderskeuzes zoals onder andere een uitbouw, openslaande deuren in de achtergevel én de gebruikelijke keuken- en tegelopties, van hun huis een thuis maken.

Duurzaamheid
De Oale Bouw wordt een duurzame wijk. De 48 woningen worden goed geïsoleerd, verwarmd door een warmtepomp en voor de opwekking van stroom worden zonnepanelen geplaatst. Deze combinatie zorgt ervoor dat de bewoners straks een goed geïsoleerde woning hebben én lagere energielasten. In het plan zijn veel vleermuiskasten opgenomen en de daken van de woningen zijn zo aangepast dat mussen en gierzwaluwen er gemakkelijk kunnen nestelen. 

(v.l.n.r.) Mark Paters (wethouder gemeente Twenterand), Hein Trebbe jr. (directeur Trebbe), Melanie Maatman (directeur-bestuurder Mijande Wonen), Pamela Jaspers en haar dochter (bewoners De Oale Bouw) graven samen de tijdscapsule in. 

De planning
Hein Trebbe jr., is blij met de start bouw. “Er is al ongelooflijk veel werk verzet, tijdens de voorbereiding en nu kunnen we écht aan de slag. Vanuit een fijn partnerschap met Mijande Wonen realiseren we hier 48x duurzaam en gezond woongeluk. Ik kijk uit naar een voorspoedige bouwtijd.” 

De bouw van Fase 1 van De Oale Bouw is nu gestart. De volgende mijlpaal is het hoogste punt van de woningen. Als alles volgens planning verloopt, wordt de laatste woning naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd.

 

Meer nieuws berichten: