Trebbe bouwt in Newtonpark Enschede

Onlangs ondertekenden Hein Stooker, directeur bij ontwikkelende bouwer Trebbe en Han Vrijmoed, directeur bij Gezonde Woning Keur™, de overeenkomst voor het verstrekken van het keurmerk Gezonde Woning voor 19 woningen in het project Newtonpark in Enschede. Gezonde Woning Keur™ is een onafhankelijk keurmerk en heeft als het doel het bevorderen van de bouw van gezonde woningen en duidelijkheid te geven over gezondheidsaspecten van woningen aan eigenaren van woningen.

Gezonde Woning Keur™

Onderzoek toont aan dat verschillende binnenmilieufactoren de gezondheid van de bewoners of gebruikers van gebouwen beïnvloeden. Luchtkwaliteit is een belangrijke factor hierin. Een gezonde woning is volgens Gezonde Woning Keur™ ontworpen en gebouwd aan de hand van tien thema’s: formaldehydes, TVOC’s, weekmakers, pesticiden, vlamvertragers, conserveringsmiddelen, luchtverversingsvoud, elektrische en magnetische wisselvelden, schimmels en radon. Bij oplevering toetst en valideert Gezonde Woning Keur™ woningen op deze tien gezondheidsaspecten. Zodra de resultaten bekend zijn, wordt de totale score van de afzonderlijke parameters opgeteld. Er zijn drie niveaus gebaseerd op het aantal punten; zilver emissie gereduceerd, goud emissiearm en platina emissie bijzonder laag. Kijk voor meer informatie op www.gezondewoningkeur.nl.

Met Gezonde Woning Keur™ samen verder bouwen aan gezond geluk

Hein Stooker, directeur bij Trebbe is blij met de overeenkomst. “Met Gezonde Woning Keur™ kunnen we aantoonbaar maken dat we niet alleen duurzame, maar ook gezonde woningen realiseren. Trebbe gaat met de woningen in Newtonpark voor Gezonde Woning Keur™ niveau goud.” Volgens Hein sluit dit naadloos aan op de missie van Trebbe ‘Samen bouwen aan geluk’. “Bij alles wat we doen, kijken we of we ook waarde toevoegen op het gebied van aarde, maatschappij en mens. Gezonde Woning Keur™ helpt ons hierbij door onafhankelijk vast te stellen dat de woningen die wij ontwikkelen en bouwen beschikken over een gezond binnenklimaat.” Ook vindt Hein het bieden van dit keurmerk een extra service richting haar opdrachtgevers. “Financiële marktdeelnemers zoals bijvoorbeeld beleggers zijn verplicht te rapporteren volgens de ESG-regels.” Met een ESG-rapportage wordt inzicht gegeven in milieu, sociale en bestuurlijke risico’s. “Met Gezonde Woning Keur™ kunnen onze opdrachtgevers aantonen relevant te zijn en gezond wonen te stimuleren, ook maken zij de waarde van hun vastgoed toekomstbestendig.”  

 

Newtonpark Enschede in vogelvlucht.

Gezond woongeluk in Newtonpark

Duurzaam, ontmoeten en gezond vormen de rode draad in Newtonpark Enschede. Op de plek waar vroeger het ROC  stond, verrijst een nieuwe woonbuurt. Hier komen straks 94 woningen. Zo komen er 21 sociale huurwoningen, 19 middenhuurwoningen en 54 woningen bestemd voor de verkoop. Newtonpark wordt een aantrekkelijke woonbuurt met een eigen park. Het park verbindt de omliggende omgeving met Newtonpark. Newtonpark wordt ingericht met meanderende paden en het krijgt een ontmoetingsplek met een natuurlijke speeltuin in het hart van de buurt. Het park wordt groen ingericht met veel planten en grote gazonvelden. Zo is het groene park een hele fijne plek voor de bewoners en omwonenden, maar is het ook klimaatadaptief want het park zorgt ook voor goede afwatering én is het een koele plek in warme zomers. Zowel de omwonenden als de toekomstige bewoners kunnen hier straks recreëren. Er zijn nog woningen beschikbaar in Newtonpark, kijk voor meer informatie op www.newtonpark.nl

Meer nieuws berichten: