Transformatie Rijksmonument Oceaanhuis naar 184 appartementen te Rotterdam

In opdracht van Waterford Investments & Vervat Vastgoed is het Rijksmonument aan de Westzeedijk getransformeerd naar 184 appartementen, verdeeld in monumentale loftwoningen en 22 nieuwbouwappartementen. ‘Het Stokvisgebouw’, dat ook wel bekend staat als ‘Het Oceaanhuis’, is voorzien van de decentrale klimaatoplossing van het in Oldezaal gevestigde ClimaRad. 

Het gebouw heeft een geluidsbelaste gevel, vandaar dat gekozen is voor de decentrale ventilatieoplossing. Daarnaast kon er winst worden behaald in het aantal ‘bewoonbare’ vierkante meters, omdat kanalen en schachten overbodig zijn. 

De Rijksmonumentale onderdelen zullen behouden blijven bij deze transformatie. De waalsteenformaat muurroosters van ClimaRad zijn aan de buitenzijde in de gevelstenen ‘weggewerkt’. Het is dus niet zichtbaar dat aan de binnenzijde een modern ventilatiesysteem is toegepast.

Meer nieuws:

Technische installatiebranche kiest beste leerling- en praktijkbegeleiders

Topcoach van het jaar

Veel aanmeldingen voor TopCoach van het Jaar-verkiezing 2020 Ruim 700 praktijkbegeleiders zijn er dit jaar door studenten, collega’s en werkgevers aangemeld als kandidaat voor de

Lees verder »