Ter Steege bouwt 70 koopwoningen in Goor

Ter Steege Bouw Vastgoed uit Rijssen gaat de komende jaren ruim 70 duurzame koopwoningen bouwen in Goor, gemeente Hof van Twente. De woningen worden gerealiseerd op vier ‘velden’ gelegen aan de Oude Haaksbergerweg, de Meidoornstraat en de Doctor Schaepmanstraat. Ter Steege heeft de gronden aangekocht van woningcorporatie Viverion na een uitgebreide procedure. 

Ter Steege zet nadrukkelijk in op betaalbare rijwoningen voor starters op de woningmarkt. De rest van het programma zal een mix zijn van seniorenwoningen met baden en slapen op de begane grond en ruime twee-onder-een-kapwoningen. De woningen worden duurzaam, energiezuinig en gasloos gebouwd. De koopwoningen vormen een goede balans in de wijk naast de bestaande sociale huurwoningen. Viverion zal de komende jaren op andere locaties in Hof van Twente sociale huurwoningen gaan bouwen.

Grote vraag

De bouw van koopwoningen in Goor is zeer welkom, want in Hof van Twente is de vraag naar nieuwe koopwoningen, met name onder jongeren en senioren groot. De locatie aan de oostzijde van Goor is prachtig om straks te wonen. Dichtbij het centrum, natuurschoon om de hoek en een multifunctioneel centrum met onder meer een basisschool in de wijk. Een belangrijk uitgangspunt voor de ontwikkeling is een ruime en speelse opzet van de wijk. De tijdelijke speeltoestellen wil de gemeente gaan verplaatsen. Voor het tijdelijke hondenveldje gaan Gemeente, Viverion en Ter Steege samen bekijken of hiervoor een andere locatie kan worden gevonden. 

Luchtfoto vier locaties woningbouw Goor – foto: Palazzo architecten

Communicatie 

Geïnteresseerden kunnen alvast hun woonwensen kenbaar maken op www.rozenvelden.nl. Met alle input gaat Ter Steege samen met Palazzo architecten uit Holten de komende maanden de bouwplannen vormgeven. Ter Steege informeert in deze tijd ook de directe omgeving over de opzet van het plan. 

Ter Steege Bouw Vastgoed verwacht tegen de zomer met de eerst woningen in verkoop te gaan. Makelaarskantoren Berends-Naafs en Euverman&Nuyts zijn daarvoor ingeschakeld. Zij geven aan gegadigden graag alvast informatie over de voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning of een waardebepaling van de te verkopen bestaande woningen. Als alles goed verloopt kan in het voorjaar van 2024 gestart worden met de bouw van de eerste woningen.

Meer nieuws berichten: