Tenten Solar en Lens bundelen krachten

Tenten Solar uit Lichtenvoorde en Lens uit Amsterdam hebben een akkoord bereikt om gezamenlijk verder te gaan in de markt van PV-systemen. Dit zal vooralsnog gebeuren met het behoud van beide organisaties en merken.

Tenten Solar heeft in heel Nederland een belangrijke positie op het gebied van advies, levering, installatie en onderhoud van PV-systemen. Klanten zijn onder meer woningcorporaties, installatiebedrijven, (semi)overheidsinstellingen, projectontwikkelaars en aannemers, architectenbureaus en adviseurs, agrariërs, mkb-bedrijven en particuliere opdrachtgevers. Bij het bedrijf werken ruim 100 medewerkers en 150 solar-partners. Het bedrijf heeft vestigingen in Lichtenvoorde, Waalwijk en Bodegraven. Sinds mei 2023 is Smile Invest meerderheidsaandeelhouder in Tenten Solar.

Per heden is Smile Invest tevens meerderheidsaandeelhouder in Lens. Ook Lens is een landelijk opererende full-service ‘zonpartner’, gericht op ontwikkeling, realisatie en beheer van PV-systemen voor residentieel vastgoed. Het bedrijf heeft een sterke positie in de markt voor woningcorporaties, met ca. 60 eigen medewerkers en een groot aantal ondersteunende zzp’ers. Een belangrijke asset is de waardering van klanten voor de expertise en de aandacht die besteed wordt aan het ontzorgen van woningcorporaties in het bereiken van hun duurzaamheiddoelstellingen middels PV.

Synergievoordelen ten dienste van de klant
In de verder consoliderende markt van PV-systemen wordt met deze overname een aanzienlijk sterkere marktpositie gerealiseerd. Beide bedrijven blijven naast elkaar bestaan en zullen vele synergievoordelen behalen op het vlak van gezamenlijke inkoop, het geografisch efficiënter werken en het beter benutten van de aanwezige kennis en expertise. Voor de medewerkers zullen er meer ontwikkelingsmogelijkheden zijn en zal er een uitwisseling van specifieke kennis en ervaring zijn. Het management van beide bedrijven blijft aan de gecombineerde organisatie verbonden.

Kwalitatief en ambitieus no nonsens bedrijf
Berry Seesing van Tenten Solar: “We zijn erg blij met deze nieuwe stap in onze ontwikkeling. En mogelijk is dit ook niet onze laatste. Daarbij zijn en blijven we altijd wel gewoon een no nonsens bedrijf. Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Zonder risico’s of onvoorziene verrassingen voor de klant en met een goede prijs-kwaliteit verhouding.”

Tessa te Riele van Lens: “Met deze stap hebben twee complementaire bedrijven elkaar hebben twee complementaire bedrijven elkaar gevonden om de gezamenlijke marktpositie verder te versterken. We delen de ambitie om het voor onze klanten goed te doen, wat dankzij de synergievoordelen nog beter mogelijk is. oor onze klanten goed te doen, wat dankzij de synergievoordelen nog beter mogelijk is. Voor Lens blijft de focus liggen Lens blijft de focus liggen bij woningcorporaties. Wij zien de toekomst met veel vertrouwen zien de toekomst met veel vertrouwen en plezier tegemoet en plezier tegemoet.”

Meer nieuws berichten: