Succesvolle overdracht van 24 appartementen in historische Geertruiden Ziekenhuis

Woensdag 13 december markeerde een belangrijke mijlpaal in de transformatie van het voormalige Geertruiden Ziekenhuis in Deventer. Fase 1 van het project, bestaande uit 24 appartementen, is officieel overgedragen aan Oostdorp Investments B.V. De sleutels zijn gelijktijdig overhandigd aan de enthousiaste huurders tijdens een ceremoniële handeling in het monumentale pand.

Symbolische sleuteloverdracht 
De officiële handeling werd geleid door de wethouder Lars Wijnhoud, die onder het genot van een glas champagne, symbolisch de eerste sleutel overhandigde aan de huurders. “Verhuizen naar Deventer is niet alleen leuk en spannend, maar ook een keuze waar je geen spijt van zult krijgen. Als wethouder van deze prachtige stad, ben ik zelf een paar jaar geleden terug verhuisd, en elke dag geniet ik van de heerlijke sfeer, de prachtige omgeving en vooral van de vriendelijke inwoners, zoals jullie. Deventer blijft groeien, en samen met diverse partners bouwen we vele nieuwe woningen om deze fijne plek nog toegankelijker te maken. Welkom in onze bruisende stad, waar wonen en leven hand in hand gaan!”, aldus Lars. De sfeer was warm en feestelijk, waarbij de historische waarde van het Geertruiden Ziekenhuis werd geëerd.

Een stukje geschiedenis in de huidige tijd
Het Geertruiden Ziekenhuis, oorspronkelijk gebouwd in de periode 1938 tot 1940, heeft door de jaren heen een rijke historie opgebouwd. Bij de transformatie van het monumentale pand blijven de kenmerkende elementen behouden, waaronder de glas-in-loodramen en de poort waar vroeger ambulances onderdoor reden naar het binnenterrein. De unieke sfeer en karakteristieke uitstraling maken wonen in dit monument zo bijzonder, zoals benadrukt door Kristian Makkinga van Koopmans Bouwgroep. De succesvolle overdracht van de appartementen uit fase 1 is een prachtige mijlpaal van de herontwikkeling van het Geertruiden Ziekenhuis, waarin het verleden en de toekomst samenkomen. “We kijken uit naar verdere stappen in dit boeiende project en de positieve impact ervan op de gemeenschap van Deventer.”

Meer nieuws berichten: