Steigertraining voor leerlingen Nuborgh College 

Leerlingen van klas 3 en 4 van Nuborgh College Oostenlicht in Elburg kunnen sinds kort in de praktijk oefenen met het veilig opbouwen én afbouwen van een aluminum rolsteiger. 

Een enthousiaste vader, werkzaam bij Yelloo in Hattemerbroek, zag het belang om de leerlingen met het BWI-profiel (Bouw Wonen Interieur) kennis te laten maken met steigers. De firma Yelloo verhuurt steigers en steigermateriaal, personen-goederenliften en hangbruginstallaties, welke ingezet worden door vakmensen voor het verrichten van werkzaamheden op hoogte. 

Schenking 

Voor deze informatieve en praktijkgerichte kennismaking, schenken Yelloo en Altrex, producent van klimmaterieel, een aluminium rolsteiger aan de school. Auke Oosten (Coördinator Technische Beroepsprofielen), van het Nuborgh College stond verbaasd te kijken toen “opeens” een steiger op het schoolterrein stond. Onder bezielende begeleiding van experts van Yelloo en Altrex, hebben de leerlingen Flip Blaauw, Simon Bakker en Niels Broekhuis de cursus succesvol afgerond. Met de handleiding in de hand én de laatste regelgeving in gedachten, is de steiger volledig én veilig opgebouwd. Wat volgt is een jaarlijkse keuring van de geleverde materialen, waarbij in geval van gebruikerssporen, deze worden hersteld of vervangen. 

Kennisoverdracht 

De leerlingen leren op deze manier in de praktijk hoe je veilig een steiger op- en afbouwt. Veiligheid staat namelijk altijd voorop, zeker bij werken op hoogte. De circa 60 leerlingen krijgen jaarlijks een meeloopdag bij zowel Altrex als Yelloo om kennis te maken met het bedrijfsleven.

Meer nieuws berichten: