Start bouw woningen Drienerweg in Enchede

Woningcorporatie De Woonplaats en Van Dijk Bouwgroep zijn begonnen met de bouw van vijftien sociale huurwoningen op het braakliggende terrein op de hoek van Drienerweg en de Walhofstraat. Het gaat om 9 eengezinswoningen en 6 appartementen voor de sociale verhuur. Daarnaast komen er nog 8 stadswoningen voor de verkoop. Deze worden door Van Dijk Bouwgroep ontwikkeld. Het stuk grond wordt gezien als een belangrijke zichtlocatie en het sluitstuk van het Roombeek. 

Centrale locatie
De nieuwe woningen met eigen parkeerplek bevinden zich straks aan één van de invalswegen van Enschede, in de nabijheid van het spoor en op loopafstand van ‘Op de Brouwerij’, het voormalig Grolsch-terrein met een stedelijke mix van appartementen, groot winkelaanbod, horeca en tal van creatieve bedrijven en ondernemers. Ideaal voor startende ondernemers, die graag op één plek in de stad willen wonen, werken en leven.

Duurzame woningen met aandacht voor architectuur
Alle woningen worden onder architectuur gebouwd, waarbij verbinding wordt gemaakt met de wijk Het Roombeek. Het ontwerp is in nauwe samenwerking met de stadsbouwmeester van de gemeente Enschede tot stand gekomen. De beperkte warmtevraag, een aansluiting op het warmtenet en de zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat de huurwoningen straks erg duurzaam zijn. Voor de toekomstige bewoners betekent dit straks niet alleen een duurzame en eigentijdse woning, maar ook meer wooncomfort. 

Eengezinswoningen (sociale huur)

Werkzaamheden 
Van Dijk Bouwgroep is gestart met voorbereidende werkzaamheden, zoals het bouwrijp maken van de grond en het inrichten van het terrein. Ook is er een begin gemaakt met het funderingswerk. Zodra de fundering er ligt, gaat de bouw van de woningen in een hoog tempo. Omwonenden en andere belanghebbenden worden op de hoogte gehouden van de voortgang en het vervolgproces.

Planning

Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar van 2024 opgeleverd. Als alles volgens planning verloopt, start de verhuur van de sociale huurwoningen van de Woonplaats later dit jaar. De verkoop van de acht stadswoningen van Van Dijk Bouwgroep gaat binnenkort van start.

Appartementen rechts (sociale huur)     

Meer nieuws berichten: