Remix viert 40 jarig bestaan

Remix Droge Mortel BV bestaat 40 jaar. Wat ooit begon als 2-mans mortelfabriek op het platteland, is in de loop der jaren door innovatie en productontwikkeling uitgegroeid tot een internationaal toonaangevende mortelfabrikant. Vandaag de dag heeft Remix meerdere productielocaties en afnemers in vele landen.

Op 6 maart 2021 is het exact 40 jaar geleden. Als dochteronderneming van het naastgelegen zandzuigbedrijf Vos, is Remix in 1981 in het Drentse gehucht Ellertshaar een mortelfabriek begonnen met 2 werknemers. Remix was daarmee de eerste mortelfabriek in Noord Nederland, met toen al een geheel automatisch productieproces. In 1989 werd de meerderheid van de aandelen verkocht aan het Finse Lohja, die ze twee jaar later (1991) weer doorverkocht aan AGAR Holding B.V. 

AGAR Holding

Tot de AGAR Holding B.V. behoren Betoncentrale Twenthe BV, Betoncentrale Diamant BV, Betoncentrale Eemsmond BV, Betoncentrale Drenthe BV, Betoncentrale Nederrijn BV, Betonpompbedrijf Nijwa BV, Remix Droge Mortel BV , Zandmaatschappij Twenthe BV, Orion Beton BV en Diamant Beton BV. Stuk voor stuk bedrijven met een eigen specialisme. Samen leveren zij een compleet pakket producten en diensten op het vlak van betonmortel, droge mortel, betonwaren en zand/grind door heel Nederland 

Sakrete

In 2000 werd de Sakrete fabriek in Hardenberg door AGAR Holding B.V. overgenomen en toegevoegd aan Remix. Remix werd daarmee producent en licentiehouder van Sakrete voor Nederland en aandeelhouder van Sakrete Europa. Sakrete is in 1936 in Amerika ontstaan en is de uitvinder van de droge mortel. Sakrete is een internationaal A-merk op het gebied van kant en klare droge mortel met veel know how en wereldwijd vele (productie)vestigingen. Remix voert het Sakrete merk in Nederland zeer succesvol als handelsmerk met een eigen zakgoedlijn en een eigen dealernetwerk.

Onder de vlag van AGAR Holding heeft Remix een enorme groei doorgemaakt. In de loop der jaren heeft Remix zich ontwikkeld van een regionale speler in de markt tot een toonaangevende mortelfabrikant met export naar vele Europese landen. Innovatie en productontwikkeling hebben bij Remix altijd hoog in het vaandel gestaan en hebben geleid tot vele nieuwe producten en awards. Nog steeds geldt in de bouw: ‘Heb je een moeilijke mortelklus, dan moet je bij Remix zijn.’ Ook op het gebied van duurzaamheid is Remix een voorloper. Remix was de eerste droge mortelfabrikant die het prestigieuze Dubokeur voor duurzaam bouwen wist te behalen.

Kunstsilo op tournee

Vanwege de Corona crisis wordt het 40 jarig bestaan voorlopig op gepaste sobere wijze gevierd. Kunstenaar Geert Oldenbeuving heeft speciaal voor deze gelegenheid een Remix bouwplaats silo als kunstobject beschilderd. Als thema van deze zeer opvallende silo koos de Hoogevener voor vogels voor de vrijheid en cirkels voor het leven, gesteund door de golven van het water. Water is het allerbelangrijkste om te overleven. Ook voor Remix, want zonder water worden Remix mortels niet hard. De ‘Kunstsilo’ staat momenteel voor het hoofdkantoor in Borger en gaat vanaf 6 maart op tournee naar diverse bouwprojecten in Nederland.

In de loop van dit jaar zal Remix op nog een aantal diverse manieren stil staan bij het jubileum, binnen de geldende maatregelen. 

Meer nieuws berichten: