Gerenoveerd en gerevitaliseerd gebouw Langezijds wordt hét visitekaartje van de Universiteit Twente

Naar verwachting zal in de tweede helft van 2022 het gerenoveerde en gerevitaliseerde gebouw Langezijds op de campus van deUniversiteit Twente in gebruik worden genomen. De nieuwe “bewoners” zijn de studenten en medewerkers van de faculteit ITC, voor geo-informatiewetenschappen en aardobservatie, naar schatting circa zevenhonderd in getal.

Het International Institute for Geo-Information Sciences (ITC) is een bijzondere faculteit aan de Universiteit Twente. Van over de hele wereld komen (PhD)studenten naar Enschede om te onderzoeken hoe ze hun land kunnen verduurzamen. ITC is dus niet alleen een plek om te werken en te studeren, maar ook een plek van thuis, een ontmoetingsplek en een duurzaam icoon. Het nieuwe ITC zal het bestaande labgebouw ‘Langezijds’ gaan bewonen. Met zijn afmetingen (220x38m), lage betonnen begane grond en hoge stalen tweede verdieping heeft Langezijds een uitgesproken karakter. Het bestaande casco van het voormalig laboratoriumgebouw biedt de basis voor het ontwerp van Civic Architects, VDNDP en Studio Groen+Schild.