Prefabmaat: winnaar Prefab Efficiency Award

Het Enschedese Prefabmaat heeft op de PrefabBeurs in Den Bosch de Prefab Efficiency Award gewonnen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt tijdens de eerste dag van de Beurs. De Prefab Efficiency Awards werden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt om aandacht te geven aan de innovaties in de branche. De Award werd in ontvangst genomen door Niek Wopereis en Joris Roelink van Prefabmaat.

Uit meerdere inzendingen genomineerd
De afgelopen maanden konden mensen uit de bouw- en prefab branche inzendingen doen van hun nieuwste innovaties. Prefabmaat uwas daar één van. Vervolgens werden de inzendingen door de vakjury beoordeeld. Hier kwamen drie genomineerden uit. Afgelopen dinsdag mochten deze genomineerden hun innovaties pitchen op het hoofdpodium op de beurs, waar vervolgens de winnaar bekend werd gemaakt.

Schaalbaar in de toekomst
De jury prees de start-up doordat het prefab mogelijk maakt in de kleinschalige bouw, waar je ziet dat prefab zich vooral concentreert op de projectmatige markt. Daarnaast is de digitalisatie van Prefabmaat een factor die het bedrijf enorm schaalbaar maakt, waardoor het in de toekomst kan groeien.

Joris Roelink licht toe: ‘Onze droom is dat prefab de norm is in de kleinschalige bouw. Onze kinderen moeten later de bouw associëren met lego en niet meer met een hamer, zaag en een purbus’.

Opgericht in 2023
Prefabmaat is begin 2023 opgericht en richt zich op prefab aanbouwen, dakopbouwen, bergingen, schuren, vakantiewoningen, mantelzorgwoningen en zelfs complete woningen. Joris Roelink is oprichter van ToeleveringOnline, wat hij in 2022 verliet om deze grotere droom na te jagen.

Wij willen de komende tijd zorgen dat onze klanten hun projecten steeds meer in prefab gaan uitvoeren. Vanuit de groei van ons bedrijf krijgen wij schaalgrootte, waardoor we innovaties kunnen introduceren die de bouw duurzaam, circulair, biobased en digitaal maakt. Dit is nodig omdat vakmensen nauwelijks nog worden opgeleid en de vraag enorm groot is’, aldus Niek Wopereis, business developer bij Prefabmaat.

Meer nieuws berichten: