Oostelijke bouwers manifesteren zich in de polder

Het eerste nummer van Bouwen in het Oosten in de 31e jaargang is inmiddels verschenen. De coverstory betreft het project ‘t Leemer in Oldenzaal, waar mens en milieu centraal stonden bij de realisatie. Rick Lohuis van Janssen de Jong Projectontwikkeling, Regiomanager Rob Gerritsjans van Janssen de Jong Bouw en architect Jules Lucas lichten het project toe.

Koopmans Bouw rondde onlangs de gebiedsontwikkeling De Nieuwe Es in Hengelo af. Ontwikkelingsmanager Sjoerd Hesselink en projectleider Niels Morsink blikken terug.

AKOR uit Rijssen heeft zich onder meer gespecialiseerd in binnenstedelijk bouwen. Die kennis en ervaring kwam goed van pas in de bouw van het project Stationsoffices in het hart van Almere, stijf gepositioneerd tegen het Centraal Station van de stad. Projectleider Bertus van den Berge werd geconfronteerd met de niet altijd positieve ontwikkelingen binnen de bouwbranche maar kan desondanks tevreden constateren dat er vrijwel geen concessies gedaan zijn aan het oorspronkelijke ontwerp van de architect. Installateur Hoppenbrouwers Techniek vertelt bij monde van projectverantwoordelijke Arnold Aarts dat de planning de grootste uitdaging was in Almere.

Ook Dura Vermeer Hengelo is actief in groeikern Almere. Eind vorig jaar leverde men deelproject Het Klooster op in Almere Nobelhorst. De Hengelose vakmensen zijn al ruim tien jaar werkzaam in Nobelhorst.

En uiteraard ontbreken ook de columnisten niet.

Meer nieuws berichten: