Officiële starthandeling projectmatige woningen Reeve

Op donderdag 15 december vond een officiële starthandeling plaats om de start bouw van de projectmatige woningen op het Eiland in Reeve te vieren. In aanwezigheid van wethouder Jan Peter van der Sluis, André la Rivière, ontwikkelaar BPD en Jeroen de Boed, directeur Van Wijnen Zwolle hebben de toekomstige bewoners een message-in-a-bottle achtergelaten

Op het Eiland verrijzen zestien 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen. Het grootste deel van de woningen heeft een tuin direct aan het water met de mogelijkheid voor een aanlegplek van een bootje. De architectuur van de woningen heeft daarnaast een nautisch en pionierend karakter. Het resultaat is een woonomgeving met eenheid in dorpse verscheidenheid.

Message in a bottle

De symbolische starthandeling is verricht door wethouder Jan Peter van der Sluis samen met de nieuwe bewoners van deze zestien woningen.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “De ontwikkelingen in Reeve beginnen nu tempo te krijgen. Het eerste Eiland is in ontwikkeling, de eerste woningen zijn verkocht in de dorpskern en de verkoop op de klimaatdijk is ook recent gestart. In 2023 zullen hier weer nieuwe kavels in verkoop gaan. Zo begint Reeve steeds meer een nieuw dorp te worden.”

De kopers zijn in de gelegenheid gesteld een persoonlijk aandenken achter te laten in een fles en deze zelf te begraven onder de fundering van hun toekomstige woning.

Duurzaam bouwen

Van Wijnen bouwt de woningen op het Eiland duurzaam en met oog op de toekomst. De woningen zijn gasloos, beschikken over zonnepanelen, vloerverwarming en zijn bijzonder goed geïsoleerd. Daarmee voldoen ze ruim aan de nieuwste BENG eisen. De toegepaste materialen zijn duurzaam en eerlijk zoals hout, baksteen en keramische dakpannen.   

De prognose van de oplevering van deze zestien woningen op Het Eiland fase 1 is in het derde kwartaal van 2023.

Een nieuwe dorp in Reevedelta

Er komen uiteindelijk 600 woningen in Reeve. In Reeve kunnen zowel toekomstige bewoners als andere bezoekers zorgeloos genieten van een unieke omgeving waar landschap en water elkaar afwisselen.

Foto’s: Riana Jongema

Meer nieuws berichten: