Metamorfose voor Arkelstein in Raalte

Arkelstein heeft als kantoorpand een tijd leeggestaan en is in korte tijd omgebouwd naar woningen. Er zijn vier verdiepingen met 31 appartementen. Een welkome aanvulling voor iedereen die nu een woning nodig heeft. En dat het hard nodig is zien we meteen.

De nieuwe huurders staan al klaar met hun verhuisdozen om in hun nieuwe appartement te gaan wonen. Ze komen in sommige gevallen van een camping of wonen met hun jonge kinderen noodgedwongen weer bij hun ouders. SallandWonen verhuurt de onderste twee verdiepingen aan spoedzoekers (zoals mensen die voor hun werk moeten verhuizen of pas gescheiden zijn) en jongeren. De gemeente huurt de andere twee verdiepingen voor de opvang voor Oekraïners.


Beethoven Beheer uit Harderwijk vertolkte een centrale rol in het project. Eigenaar Rob Knobben licht het proces toe: “Het hele proces heeft ongeveer twee jaar geduurd. Wij hebben te maken gehad met een wisseling van de wacht in het College waardoor er een vertraging in het proces is gekomen van circa een half jaar. Samen met de gemeente Raalte en SallandWonen is gedurende de gehele voorbereiding een hele fijne samenwerking geweest, waarbij ook zeker aandacht is geschonken aan buurtparticipatie door middel van het organiseren van een informatieavond waarbij het plan gepresenteerd werd en ruimte was tot vragen stellen. Ook is er, ongeveer een maand voor oplevering, een inloopmiddag/avond georganiseerd voor de buurtbewoners,  bedrijven uit de omgeving en andere belangstellenden.

Het bouwproces zelf heeft zeven maanden geduurd.  We zijn gestart in mei vorig jaar en medio december konden we het project afronden. De grootste bouwkundige uitdagingen zaten in het vierkant maken van het gebouw en het dichtstorten van de vide. Aan de achterzijde is een hele hoek opgebouwd en aangesloten op de bestaande bouw. De bouw is onder andere uitgevoerd door Hilgenkamp Bouwservice uit Heino en Wijco technics uit Oldenzaal.”

Meer nieuws berichten: