MaduraMax: grootformaat keramische dakpan voor modulaire verwerking

Als antwoord op de behoefte aan snel, efficiënt werken en duurzaam bouwen, lanceert Wienerberger een nieuwe keramische grootformaat holle dakpan. De nieuwe MaduraMax dakpan laat zich in ieder project makkelijk en snel verwerken; variabel in de breedte en variabel in de lengte. Dit maakt de dakpan interessant voor duurzame grootschalige conceptbouw en projectbouw; nieuwbouw en renovatie.

De MaduraMax is een grootformaat holle dakpan met als belangrijkste eigenschap dat hij modulair te verwerken is: op nagenoeg elke stramienmaat met hele dakpannen integraal inpasbaar dankzij de variabele zij- en kopsluiting. Het grote formaat vergt minder materiaal, dat bevordert snelheid van werken en maakt de MaduraMax een verantwoorde keuze.

Het Bouwbesluit vereist voor nieuwbouwwoningen een MPG-score (MilieuPrestatieGebouwen) van ≤ 0,8 en daalt de komende jaren naar 0,5. Met de MaduraMax bouw je aan een duurzaam resultaat. Met in de basis het gebruik van klei als natuurlijke grondstof in overvloed. De productie van de MaduraMax vindt in Nederland plaats. Dat zorgt voor minder transportkilometers en CO2-uitstoot. Ook omdat Wienerberger Nederland 100% groene stroom gebruikt en dit panmodel bovendien geproduceerd wordt met zelfopgewekte stroom. Met een MKI van € 1,73 en € 1,76 draagt de toepassing van de MaduraMax dakpannen bij aan een gunstige MPG. 

Kleurecht en onderhoudsvrij

Om ieder dak zowel technisch als esthetisch helemaal af te werken hoort bij de MaduraMax een passend assortiment nok- en hoekkepervorsten, vorstenhoeden, gevelpannen en specifieke uitvoeringen. Zoals een keramische doorvoerpan 125mm voor mechanische ventilatie, een ventilatie-haakdoorvoerpan voor de montage van bevestigingsbeugels voor zonnepanelen en gierzwaluw- en mussenpannen zodat vogels kunnen nestelen. De pannen zijn in 3 kleuren leverbaar: natuurrood+, leikleur mat engobe en zwart edel-engobe. De MaduraMax is kleurecht, blijvend mooi en zo goed als onderhoudsvrij. Meer informatie over MaduraMax.

Meer nieuws berichten: