Koopmans rondt geslaagde gebiedsontwikkeling de Nieuwe Es Hengelo af

Met de oplevering enkele maanden geleden van de derde en laatste fase, bestaande uit 51 woningen, kwam er een einde aan de vijf jaar durende aanwezigheid van Koopmans Bouwgroep in dit specif ieke deel van Hengelo. In totaal heeft Koopmans hier 229 woningen ontwikkeld en gerealiseerd.

Het leverde een metamorfose op van een buurt die omgetoverd werd tot een fraaie wijk waar mensen naar tevredenheid wonen. Bouwen in het Oosten sprak met Sjoerd Hesselink en Niels Morsink, respectievelijk ontwikkelingsmanager en projectleider, beiden werkzaam bij Koopmans Bouwgroep.

Het merendeel van de nieuwe bewoners is afkomstig uit Hengelo en de directe omgeving. Van de in totaal 229 woningen zijn er 70 die binnen de sociale huursector vallen en door Welbions zijn afgenomen. Voor het overige zijn het koopwoningen. De bewoners komen slechts voor een relatief

klein gedeelte uit de Randstad. Verreweg het grootste deel komt uit Hengelo en de omringende dorpen. Ook uit Borne en Enschede zijn er mensen verhuisd naar de Nieuwe Es. Al met al een mooie mix in een fraai stukje nieuw Hengelo op een locatie die er mag zijn. Tien minuten fietsen van het centrum en in een mum van tijd zit je op de A35.

Artikel delen:

Meer nieuws berichten: