Koopmans Bouwgroep start bouw 35 sociale huurwoningen de Kreekvelden in Almere

Op woensdag 7 februari 2024 is de start van de bouw van de eerste 35 woningen “De Kreekvelden” in Almere gevierd. Een mijlpaal waar feestelijk bij stilgestaan werd. Woningstichting GoedeStede en Koopmans Bouwgroep B.V. zijn 9 jaar geleden de samenwerking aangegaan om het woningbouwplan te ontwikkelen. Nu is het dan eindelijk zover dat de eerste 35 sociale huurwoningen worden gerealiseerd. De woningen worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd. 

Kreekvelden

De Kreekvelden is een gezamenlijke ontwikkeling van de Woningstichting GoedeStede en Koopmans Bouwgroep B.V. Het totale plan bestaat uit 349 huur- en koopwoningen waarbij zowel beton- als houten woningen worden gerealiseerd. Het plan ligt midden in het groene landschap van de polder. Het maakt onderdeel uit van Oosterwold, een woongebied in ontwikkeling. Het plan De Kreekvelden is een buitengewoon duurzaam project. Deze wijk is ontworpen als een toekomstbestendige gemeenschap waar groen en energiezuinig wonen samenkomen. Bij het ontwerp wordt de oorspronkelijke kreek weer zichtbaar en zorgen wadi’s ervoor dat het regenwater op een natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Tevens bestaat de mogelijkheid voor bewoners om een eigen moestuin te beheren van circa 35m², gelegen aan de rand van de wijk. Er worden energiezuinige woningen gerealiseerd met energielabel A+++ . 

Ivo Hoppe van Woningstichting GoedeStede (links) en Kristian Makkinga van Koopmans Bouw proosten op de start van de bouw.

Kristian Makkinga van Koopmans Bouw: “De voorbereidingen hebben jaren geduurd, maar het resultaat is prachtig: een groene woonwijk waar mensen samen kunnen komen. Dit is echt een project vóór en dóór mensen. De komende jaren zullen we met een groot team aan de slag gaan om hier in totaal 349 woningen te bouwen, waarvan nu de 1e 35 sociale huurwoningen voor GoedeStede. Mijn oprechte dank gaat uit naar het uitvoeringsteam voor al hun harde werk.”

Ivo Hoppe van GoedeStede: “Voor ons als woningcorporatie worden dit de eerste sociale huurwoningen in Almere Oosterwold. Wij zijn blij dat nu ook huurders die een betaalbare woning zoeken, terecht kunnen in dit deel van onze stad”.

Meer nieuws berichten: