KondorWessels Projecten koopt Dikkersterrein

 Met de aankoop door KondorWessels Projecten (KWP) van het Dikkersterrein op 25 maart en het inmiddels onherroepelijk vastgestelde bestemmingsplan is de weg vrij voor concrete stappen in de ontwikkeling en realisatie van Dikkers in Hengelo. KondorWessels Projecten (KWP) en ICOON Vastgoed gaan Dikkers de komende jaren gefaseerd ontwikkelen naar een nieuw woon-, werk- en leefgebied voor Hengelo. 
 Nieuwe toekomst voor Dikkers  Op het gebied van twee hectare is er straks ruimte voor circa 300 duurzame energiezuinige woningen. Ook is er ruimte voor diverse voorzieningen zoals horeca, dienstverlening en ondersteunende functies. De variatie in de geplande woningen, zowel koop als huur, is breed en omvat stedelijke studio’s/ lofts, middelgrote appartementen, stadswoningen en ruime penthouses. Het industriële verleden blijft zorgvuldig bewaard doordat karakteristieke gebouwen zoals het voormalige kantoor van de firma G. Dikkers & Co, de toegangspoort, de portiesloge en de oude directiekantine behouden blijven. Ook zal het industriële verleden zichtbaar blijven in de architectuur van de nieuwbouw en de inrichting van het openbaar gebied.  Enthousiast  “Als KWP zijn wij enthousiast over de kwaliteiten van het plan voor Dikkers. Als landelijk actieve, maar in Twente gevestigde gebiedsontwikkelaar zijn we blij dit gebied in onze achtertuin de komende jaren samen met de gemeente Hengelo en ICOON Vastgoed te ontwikkelen en realiseren. Daarbij spelen we in op de behoeften en wensen van toekomstige bewoners en gebruikers van het gebied. Dikkers wordt een bruisende, levendige en gezonde leefomgeving met sociale verbondenheid”, aldus Roy Hasselerharm, directeur van KWP, een VolkerWessels-onderneming. 

“Wij zijn blij met het instappen van KWP in de ontwikkeling van Dikkers. Daarmee hebben we een zeer ervaren en sterke gebiedsontwikkelaar aan boord. KWP en ICOON kennen elkaar al vele jaren, onder andere vanuit de gebiedsontwikkeling van het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch, waaraan partijen al vele jaren succesvol samenwerken. Samen met gemeente Hengelo gaan KWP en ICOON van Dikkers een passend hart in het Hart van Zuid realiseren”, aldus Job van der Veer, directeur van ICOON Vastgoed. 
Enkele andere partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Dikkers zijn: Bouwbedrijf Wessels Rijssen (VolkerWessels) en Euverman & Nuyts Makelaars. 
Stedenbouwkundig concept voor locatie Dikkers 


  

Meer nieuws: