Installatie Vakbeurs presenteert ‘De toekomst door een groene bril’

De Groene Hal wordt één van de grote trekkers van Installatie Vakbeurs 2022 die op 13, 14 en 15 september in Evenementenhal Hardenberg wordt gehouden. Thema deze editie is ‘De toekomst door een groene bril’. De beurs besteedt uitgebreid aandacht aan de grote thema’s van dit moment: Energietransitie, Besparingstechnieken, Circulariteit en Gezond binnenklimaat.

Met ruim 140 exposanten is Installatie Vakbeurs 2022 het grootste evenement voor de installatiesector in Noordoost-Nederland. Irma de Hoon, Business Unit Director Building van beursorganisator Easyfairs, ziet dat de installatiesector in het hart staat van grote ontwikkelingen. “We staan voor essentiële uitdagingen op het gebied van CO2-reductie. Er zijn weinig sectoren die zo hard innoveren en deze innovaties zo snel naar de eindgebruiker brengen. Daarover gaat Installatie Vakbeurs 2022. We presenteren direct toepasbare innovaties, tegelijkertijd laten we zien welke kant het de komende vijf jaar opgaat.”

Het is groen

“De Groene Hal laat zien wat ‘groen’ installeren precies betekent. Wat wordt het? Een warmtepomp of een hybride warmtepomp? Voor heel veel eindgebruikers is dat een vraag. De installateur die de Groene Hal heeft bezocht kan het later haarfijn aan zijn klant uitleggen”, geeft Marketing Event Manager Eline Kuijsters als voorbeeld. “We bieden zo’n 40 exposanten de mogelijkheid hun groene ambities te laten zien in deze speciaal ingerichte hal.”

Daarnaast presenteert Installatie Vakbeurs de Groene Route. Deze verbindt exposanten met een duurzame innovatie. Eén keer per dag voert een guided tour bezoekers langs de belangrijkste innovaties. In een elevator pitch presenteren de deelnemende exposanten de highlights en toepasbaarheid van hun innovaties.

Maar hoe dan?

Exposanten krijgen uitgebreid de gelegenheid hun duurzame innovaties te laten zien tijdens demo’s en praktijksessies onder de subthema’s. Eline Kuijsters: “We selecteren de mooiste innovaties van onze deelnemers. De praktijksessies duren ongeveer een half uur. Er is gelegenheid om meer informatie te geven dan tijdens de demo’s die een kwartier duren en meer gericht zijn op werkwijze en toepassing. In deze sessies presenteren we de meest tot de verbeelding sprekende innovaties.”

Nieuw is ook de Innovatietuin. De snelste manier voor bezoekers om kennis te maken met duurzame producten en materialen waarmee ze in de nabije toekomst gaan werken. De Innovatietuin is een verzameling van producten waar uitleg en achtergrondinformatie bij wordt gegeven. Door de badge te scannen langs readers kunnen bezoekers in één handeling alle interessante informatie gebundeld ontvangen.

Andere trekkers zijn het Sanitair Plein met bijzondere aandacht voor waterbesparing en het Waterbehandelingsplein, waar het draait om de kwaliteit van het water. Ook wordt gekeken naar de route die het water aflegt tussen het drinkwaterbedrijf en de kraan in de keuken. Hoe om te gaan met factoren die de kwaliteit negatief beïnvloeden? Samen met de partners van ENVAQUA wordt gekeken welke wegen we moeten inslaan richting duurzaam – lees minder – watergebruik.

Meer nieuws berichten: