Installatie Vakbeurs Hardenberg

Op 14, 15 & 16 september 2021 wordt Installatie Vakbeurs Hardenberg de grootste installatie-reünie van Noordoost-Nederland! De organisatie staat te trappelen dat ze het installatieseizoen weer samen met de branche mogen aftrappen. Eline Kuijsters, Marketing Coördinator bij organisator Easyfairs: 

‘We mogen weer! Wat kijken we ernaar uit om de gangpaden weer gevuld te zien met installatieprofessionals. Als verbindingsplek van Noordoost-Nederland is Installatie Vakbeurs Hardenberg dé plek voor de installatiebranche om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen,  nieuwe oplossingen te ontdekken en samenwerkingen aan te gaan. Ik hoop dat deze hereniging voor velen weer als thuiskomen voelt. Voor ons als organisatie in ieder geval wel!’

De deuren van Evenementenhal Hardenberg staan wagenwijd open voor een hereniging van de installatiebranche vol nieuwe ontmoetingen, oud bekenden en de laatste ontwikkelingen op het gebied van w-installatietechniek. 

‘Eindelijk weer bijpraten! Om dit moment samen met relaties of collega’s te vieren krijgt iedere bezoeker deze editie 2 consumptiebonnen aangeboden om een drankje te nuttigen in de nieuwe Streekbar. Zo kan er laagdrempelig na worden gepraat over het bezoek aan de beurs of je hoort nog eens wat updates die je over de telefoon of op een digitale afspraak niet meekrijgt.

Naast het ontmoeten van de branche, biedt het event een praktijkgericht randprogramma wat actuele thema’s uit de installatiebranche beetpakt en toepasbaar maakt voor de installateur. Bekijk hieronder de onderdelen die deze editie op de beursvloer te vinden zijn.

Ventilatie
Ventilatie is in tijden van het coronavirus een belangrijk thema geworden in de installatiebranche. In 2020 stelde het kabinet zelfs 360 miljoen euro beschikbaar om ventilatiesystemen in scholen te optimaliseren. Inmiddels is het zelfs als basisregel tegen het virus ingevoerd. Tijdens Installatie Vakbeurs wordt de installateur wegwijs gemaakt in dit onderwerp. Zo zijn er kennissessies van TVVL en een Masterclass ‘Ventilatie in scholen’ te volgen in het Klaslokaal op de beurs. Daarnaast zijn er zo’n 26 deelnemers die nieuwe technieken en oplossingen presenteren op het gebied van ventilatie. 

Legionella
De legionella bacterie is een nog te vaak onderschat gevaar. Met de stilstand van water in de gebouwde omgeving in coronatijd groeit de kans op legionella. De installateur speelt een belangrijke rol in het voorkomen van dit soort gevaarlijke situaties bij drinkwaterinstallaties in bijvoorbeeld kantoren, scholen en overheidsgebouwen. Daarom richt Installatie Vakbeurs Hardenberg in samenwerking met o.a. leden van ENVAQUA dit jaar het Legionellaplein in om kennis mee te geven, omdat de gevaren nog niet altijd even bekend zijn. Door middel van techtalks en demo’s worden discussies gevoerd, advies gegeven over situaties en verschillende oplossingen uitgelicht.

Sanitair
Om aan de behoefte van de klant te voldoen, moet je als installateur beschikken over kennis van de laatste trends en ontwikkelingen in de installatiebranche. Sanitair wordt op het gebied van Wellness, Comfort en Duurzaamheid continue doorontwikkelt. Tijdens Installatie Vakbeurs blijf je via de Sanitair Trendroute en het Sanitairplein op de hoogte van marktgerichte concepten en innovatieve installatieoplossingen die voldoen aan de wens van specifieke doelgroepen.

Loopbaancafé
Wij Techniek heeft samen met de sociale partners als missie vakmensen in de technische installatiebranche in staat te stellen om hun talent optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Wij Techniek ondersteunt daarom (aankomende) vakmensen in de installatietechniek. Dit doen ze met kennis, advies, coaching, tegemoetkomingen en bijeenkomsten, in samenwerking met sociale partners. Zo is en blijft de vakmens duurzaam inzetbaar. Bezoek het Loopbaancafé op Installatie Vakbeurs en ga het gesprek aan onder het genot van een lekker kopje koffie!

Installatie Vakbeurs 2021 bezoeken? Bestel hier je gratis tickets 

[ PROMO INSTALLATIE VAKBEURS 2021: https://youtu.be/bsdS2lv95LI ] 

Meer nieuws: