Inschrijving Jan Terlouw Innovatieprijs geopend

Maak jij met jouw innovatie een duurzame impact op de maatschappij? En toon je jouw innovatie vol trots aan een groot publiek? Schrijf je dan in voor de Jan Terlouw Innovatieprijs!

Deze innovatieprijs wordt dit najaar alweer voor de twaafde keer uitgereikt en is voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland. Met de Jan Terlouw Innovatieprijs stimuleert Kiemt ondernemers met innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij.

De prijzen

De Jan Terlouw Innovatieprijs bestaat uit twee onderdelen: een hoofdprijs en een ambitieprijs.

De hoofdprijs bestaat uit 10.000 euro prijzengeld, een jaar lang Kiemt participantschap, een IP Smart scan van Octrooicentrum Nederland, onderdeel van het RVO en ruime media-aandacht.

De ambitieprijs bestaat uit 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt ter waarde van 5000 euro en een jaar Kiemt netwerkpartnerschap.

De voorwaarden

Voor welke duurzame award jouw innovatie in aanmerking komt, hangt af van de volgende criteria:

Om voor de hoofdprijs van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2022 in aanmerking te komen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De innovatie is tussen 2020 en 2022 op de markt geïntroduceerd.
  • De innovatie is gericht op energietransitie en/of circulaire economie.
  • De onderneming is in de regio Oost-Nederland gevestigd en de ontwikkeling van de innovatie vindt daar ook (deels) plaats.
  • De innovatie is niet eerder genomineerd voor deze prijs.

Wil je met jouw innovatie in aanmerking willen komen voor de ambitieprijs, bedoeld als aanmoediging, dan voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • De onderneming is een startup of MKB met maximaal 10 werknemers.
  • De innovatie is gericht op energietransitie en/of circulaire economie.
  • De onderneming is in de regio Oost-Nederland gevestigd en de ontwikkeling van de innovatie vindt daar ook (deels) plaats.
  • De innovatie zit nog in een vroege fase van ontwikkeling.

De beoordeling voor nominatie

De inschrijvingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (potentiële) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie. Hieruit volgen de nominaties.

De jury

Nadat de genomineerden bekend zijn, is het de beurt aan de deskundige jury, bestaande uit professionals uit de branche. De jury werd de afgelopen jaren voorgezeten door naamgever Jan Terlouw. Jan Terlouw heeft besloten om zich, gezien zijn respectabele leeftijd terug te trekken als juryvoorzitter. In overleg en met enthousiaste goedkeuring van Jan Terlouw persoonlijk, stellen wij met trots de nieuwe juryvoorzitter voor de Jan Terlouw Innovatieprijs voor: Harry Webers. Harry zal de komende vier jaar de rol van juryvoorzitter op zich nemen.

Harry Webers heeft op 1 juli 2016, wegens het bereiken van de statutaire directieleeftijd zijn baan als algemeen directeur bij Witteveen+Bos opgezegd. Sindsdien richt hij zich volledig op uiteenlopende nevenfuncties op het gebied van ‘people, planet, profit’. Zo is hij actief als coach en is hij plaatsvervangend voorzitter van de Commissie voor de milieueffectrapportage en voorzitter van de SER Overijssel. Hij draagt zijn missie, visie en boodschap uit in lezingen, interviews, columns en artikelen.

De uitreiking van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2022 zal plaatsvinden tijdens het congrestifal The Future of Us.

Winnaars van 2021

De afgelopen jaren mochten al vele ondernemingen de Jan Terlouw Innovatieprijs mee naar huis nemen. Vorig jaar won CCS Energie-advies de hoofdprijs met hun Bio-NP Stikstofstripper en Soluxa B.V. was de winnaar van de Ambitieprijs met hun gekleurde zonnegevel.

Meer informatie?

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Voor meer informatie over de Jan Terlouw Innovatieprijs kun je contact opnemen met Nicole Coenen via coenen@kiemt.nl of 026 4461469

Meer nieuws: