Previous
Next

Zorg en onderwijs centraal in septembernummer Bouwen in het Oosten

De komende editie van Bouwen in het Oosten herbergt zoals te doen gebruikelijk een grote diversiteit aan onderwerpen. Op de campus van de UT in Enschede wordt het iconische Langezijds gebouw getransformeerd tot de nieuwe huisvesting van het ITC, de faculteit voor geo-informatiewetenschappen en aardobservatie. Het 220 meter lange en 37 meter diepe gebouw moet medio volgend jaar haar deuren openen. De bouwcombinatie Trebbe-Dura Vermeer is bouwkundig hoofdaannemer.

In Oldenzaal is zeer recent de nieuwe Nutsschool opgeleverd door aannemer Rots Bouw uit Aalten. Architect Te Kiefte uit Borne tekende voor het ontwerp.  Opvallend vooral is de houten constructie. In de herfstvakantie zal de school verhuizen. Volgens alle betrokkenen zal er ene nieuwe wereld opengaan voor leerlingen.

De woonzorglocatie van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) in Almelo wordt de komende vijf jaar volledig gesloopt en op dezelfde plek herbouwd. Afgelopen februari werd het bouwcontract ondertekend door TMZ, Dura Vermeer Bouw Hengelo en Hoppenbrouwers Techniek Almelo. Het woonzorgcomplex werd ontworpen door architect Hans Groenewegen die de nieuwbouw in een hypermoderne en duurzame jas stak. De vernieuwing van TMZ wordt gefaseerd uitgevoerd en zal vijf jaar in beslag gaan nemen. Er gaat een investering van tientallen miljoen euro’s mee gemoeid. 

En uiteraard ontbreken ook de vaste columnisten niet.

Bouwen in het Oosten verschijnt in de laatste week van september.