Vorige slide
Volgende slide

Uitbreidingen, renovaties en eeuwfeest in septembereditie

In de septembereditie van Bouwen in het Oosten, alweer de zevende editie van dit jaar, is er zeer ruime aandacht voor de totstandkoming van Kampus in Rijssen. In Kampus werken onderwijs en bedrijfsleven nauw samen in een nieuwe setting. Het heeft niet meer veel weg van een onderwijsinstelling oude stijl, maar is veel meer, om architect Erik Workel van IAA Architecten te citeren,  “een experience center.” Wethouder Bert Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten merkt op dat “het individueel belang niet langer prevaleert boven het gemeenschappelijk belang.” Mede-initiator Hans ter Steege, directeur van Ter Steege Bouw Vastgoed merkt dat het imago van de bouw al een tijdje ten positieve kentert. Dit wordt onderschreven door andere betrokken partijen, waaronder Bouwmensen, InfraVak en REMO West Twente. ROC van Twente RvC voorzitter John van der Vegt denkt dat Kampus een katalysator kan worden voor de instroom van nieuwe studenten. Ook de coördinerende rol van Kleissen Bouwmanagement en Advies komt aan bod.

Broeze Nijverdal vierde in juli haar honderdjarig bestaan. “Een geslaagd weekend”, concluderen algemeen directeur Arnold Hofmeijer van de MaatHof Groep, waar Broeze sinds drie jaar deel van uitmaakt. Samen met operationeel directeur Jeroen besten van Broeze blikt hij terug én vooruit.

Het Oldenzaalse BBD Bouwmanagement regisseert de ingrijpende revitalisatie van benchmark Electronics in Almelo. Een uitbreiding en renovatie dat in totaal twee jaar in beslag neemt.

En natuurlijk ontbreken ook de vaste columnisten niet.