Henry Raben benoemd tot directeur TAUW Nederland

De Raad van Bestuur van advies- en ingenieursbureau TAUW Group (hoofdkantoor te Deventer)  heeft Henry Raben (56) benoemd tot directeur van TAUW Nederland. Op 1 april neemt Raben de rol over van Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel die, naast hun rol als co-CEO’s van TAUW Group, de afgelopen jaren ook gezamenlijk de directie van TAUW Nederland vormden. Deze wijziging zorgt voor een meer heldere governance doordat TAUW Nederland nu op gelijke wijze gepositioneerd en aangestuurd wordt als de overige TAUW landen binnen de groep. Van Roessel zal als bestuurder van TAUW Group betrokken blijven bij Nederland.

 

Ralph van Roessel draagt vol vertrouwen en met trots zijn leidende rol in TAUW Nederland over aan Raben. “Als co-CEO’s van TAUW Group hebben we de komende jaren al onze aandacht nodig voor het realiseren van de 2028 strategie. Met het aanstellen van Henry zijn we ervan verzekerd dat TAUW Nederland, als grootste entiteit van de groep, de gecommitteerde en kundige aandacht en energie krijgt die het verdient”. Henrike Branderhorst vult aan: “Henry heeft ruim 30 jaar ervaring in zowel de publieke als de private markt, werkt op basis van vertrouwen en heeft oog voor talent en voor ontwikkelingen in de markt.  Dit is precies wat TAUW Nederland volgens ons de komende jaren nodig heeft en dan ook de reden waarom we vol overtuiging voor Henry hebben gekozen”. 

Henry Raben: “Als TAUW staan we voor de uitdaging om met impact bij te dragen aan maatschappelijke transformaties zoals de energietransitie, biodiversiteit, circulaire economie, emissiereductie, klimaatadaptatie en datamanagement. Ik vind het een eer om het voortouw te mogen nemen in het met elkaar aangaan van deze uitdagingen op een manier die past bij onze unieke TAUW-cultuur, die leidt tot veel werkplezier, mooie projecten en tevreden klanten. Daarbij wil ik graag met het huidige Nederlandse managementteam voortbouwen op de fundatie die er nu staat. Ik vind het van groot belang dat we de samenwerking binnen TAUW Nederland verder verbeteren om zo de vele marktkansen te benutten. En daarmee onze mensen de ruimte geven om binnen de gehele organisatie hun talenten in te zetten.”

Meer nieuws berichten: