Haase Bouw realiseert nieuwbouwwoningen Okkenbroek

Onlangs rondde Haase Bouw uit Rijssen een nieuwbouwproject af in het dorpje Okkenbroek nabij Holten. Het nieuwe buurtje telt vier rijtjeswoningen, één tweekappers en twee fraaie vrijstaande woningen waarvan 1 levensloopbestendig. Architect Palazzo uit Holten ontwierp de gevarieerde woningen die voor zowel starters, het middensegment als ook het hogere segment geschikt is. 

“Al eerder waren er plannen, maar die konden door omstandigheden niet geconcretiseerd worden”, vertelt directeur Cor van Dijke van Haase Bouw uit Rijssen. “Ook daar hadden we op ingeschreven. Toen het plan voor de tweede keer in de markt gezet werd hebben we weer interesse getoond en koos de gemeente Deventer voor ons plan.” 

De animo voor de woningen was groot. “De verkoop was eigenlijk in no- time afgerond. Achteraf zou je tot de conclusie kunnen komen dat de verkoopprijzen wellicht wat hoger hadden gekund (met een kwinkslag). De kopers komen grotendeels uit Okkenbroek en de directe omgeving en dat was ook hetgeen de gemeente beoogde. We hebben daarin ook altijd goed contact gehad met het Plaatselijk Belang van Okkenbroek. Dit waren nuttige en zinvolle gesprekken die ons zeker hebben geholpen. 

De realisatie van de woningen verliep soepel en dat is in deze onzekere tijden best wel opvallend. We hebben amper te maken gehad met uitgestelde of te late leveringen, alleen de warmtepompen kenden een vertraging. De inkoop heb ik voor dit project zelf gedaan. Je weet dat je tegenwoordig tijdig moet inkopen en afroepen om niet in de problemen te komen en dat is in dit project dus uitstekend gelukt. We konden het planningstechnisch iets groter opzetten omdat we tegelijkertijd ook een woningbouwproject hadden in Dijkerhoek. Dat ligt zo’n vier kilometer af van de bouwplaats. 

Zoals altijd hebben we voor ons bekende en betrouwbare onderaannemers ingeschakeld. Bedrijven waar we vrijwel altijd mee optrekken zoals installatiebedrijf Ter Harmsel. Leuk detail was dat ons contactpersoon van UniCom Oost, die het grondwerk, de buitenriolering en het straatwerk voor haar rekening heeft genomen, uitkijkt op de nieuwe woningen op de hoek van de Dijkmanstraat en de Boerhofstraat,” 

Mogen niet klagen 

Cor van Dijke vindt dat het bedrijf beslist niet mag klagen over de werkvoorraad voor de komende periode. “We hebben veel opdrachten en voor het komende jaar voorzie ik nog geen echte terugloop of zoiets. Wel merk je dat de markt wat grilliger wordt. De verkoopprijzen van woningen en appartementen zijn behoorlijk gestegen door hogere bouwkosten en de rente is de laatste maanden ook behoorlijk gestegen. Dat houdt in dat de mensen iets sneller geneigd zijn af te wachten en dat heeft zijn weerslag op de hele bouwsector. Ondanks het feit dat we voor de vakantie veel lopende projecten opleveren ziet de orderportefeuille er goed gevuld uit, ook voor de iets langere termijn. We bouwen woningen en appartementen onder andere in Hardenberg, Nijverdal, Vriezenveen en Holten. In Lelystad realiseren we appartementencomplex van vijftig wooneenheden, nadat we daar recent ook een complex van 35 appartementen hebben opgeleverd. 

We bouwen voor ontwikkelaars en daarnaast ontwikkelen we zelf ook regelmatig. Dat laatste segment genereert ongeveer dertig procent van onze omzet. Naast nieuwbouw houden we ons ook met andere takken van sport binnen de bouw bezig. Zo werken er vrijwel continu vijf tot tien mensen in het onderhoud onder meer voor de Koninklijke Ten Cate. Eigenlijk bestrijken we de gehele breedte van de bouw. We voelen ons nergens te groot voor.” 

Wonen met plezier

“We wonen hier nu al een tijdje met plezier”, aldus een van de bewoonsters van de nieuwbouw in Okkenbroek. Mary Ter Beest woont nu met haar gezin sinds kerstavond in de nieuwe woning en tot nu toe bevalt het zeker. “We woonde eerst in Holten en toen wij opzoek waren naar wat nieuws, wilden we eerst een huis laten bouwen in Holten. Alleen in Holten was dat niet mogelijk, in Okkenbroek kwam wel die optie vrij en het woonwijk gevoel dat we bij Okkenbroek kregen, heeft ons wel de doorslag gegeven om hier naartoe te verhuizen.” Qua bouwtijd vond mevrouw Ter Beest dat het wellicht wel sneller had gekund: “Dat komt onder meer omdat wij al eerder een huis hebben laten bouwen en dan is de verwachting ook anders als je voor het eerst een huis laat bouwen. Maar al met al zijn we blij dat we met kerstavond over konden.” 

Meer nieuws berichten: