Feestelijke start bouw Leemstaete in Oldenzaal

Donderdag 28 oktober jl. heeft wethouder Alida Renkema van gemeente Oldenzaal, samen met enkele toekomstige bewoners, het startsein gegeven voor de bouw van twintig appartementen in gebouw ‘Leemstaete’. Het gezelschap werd hierbij vergezeld door Janssen de Jong Bouw en Janssen de Jong Projectontwikkeling. Aansluitend werd er onder het genot van een hapje en een drankje met alle toekomstige bewoners geproost op een voorspoedige bouw.

Alkin Kemperman, directeur Janssen de Jong Bouw Oost: ‘’We zijn trots dat we een stukje toekomst mogen toevoegen aan de rijke geschiedenis van de oudste stad van Twente. De gemeente Oldenzaal toont lef en oplossingsgerichtheid in de wijze waarop het huisvestingsuitdagingen aangaat. Deze inspirerende manier van samenwerken zorgt ervoor dat we samen tot grote hoogten kunnen stijgen, in dit geval tot bijna 16m+ peil.’’

Leemstaete in ‘t Leemer

Appartementengebouw Leemstaete maakt deel uit van project ’t Leemer in nieuwbouwwijk De Stakenbeek in Oldenzaal. Op de locatie van voormalig sportcentrum Marian heeft Janssen de Jong Projectontwikkeling in totaal 38 woningen ontwikkelt. De bouw is in handen van Janssen de Jong Bouw. Naast de 20 appartementen in Leemstaete komen hier 18 geschakelde, hoek- en rijwoningen waarvan de eerste negen eind dit jaar opgeleverd worden en de laatste negen eind dit jaar in verkoop gaan.

Doorstroming van de woningmarkt

Rob Gerritsjans, regiomanager bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: “We zien in de gemeente Oldenzaal een belangrijke partner waarmee we een prettige, open samenwerking hebben. We zijn verheugd dat we kunnen bijdragen aan de totstandkoming van de nieuwe woonwijk De Stakenbeek. Het prachtige ontwerp van Leemstaete vormt niet alleen een fraaie afronding van deze fase, de 20 appartementen leveren ook een bijdrage aan de doorstroming van de woningmarkt in Oldenzaal.”

Industriële uitstraling

Het ontwerp van Leemstaete is van architect Jules Lucas. Hij heeft in het ontwerp gekozen voor een industriële uitstraling waarbij goede lichtinval van belang was. De bijzonder fraaie appartementen zijn voorzien van grote raampartijen, een ruim balkon, een berging op de begane grond en – afhankelijk van het appartement – één of twee eigen parkeerplaatsen op het achtergelegen terrein. De appartementen variëren in grootte vanaf 58 m² tot een penthouse van 148 m² met een dakterras van maar liefst 76 m². Leemstaete wordt volgens de huidige maatstaven erg duurzaam en energiezuinig (gasloos) gebouwd. 

Naar verwachting wordt Leemstaete eind 2022 / begin 2023 opgeleverd.

Meer nieuws berichten: