Feestelijke oplevering 21 sociale huurwoningen Newtonpark

Op donderdag 20 juli vierden De Woonplaats en ontwikkelende bouwer Trebbe de oplevering van 21 sociale huurwoningen van Newtonpark in de wijk Twekkelerveld. Samen met de nieuwe bewoners en omwonenden werd hierbij stil gestaan onder het genot van een verfrissend ijsje. De nieuwe bewoners ontvingen vorige weekde sleutels van hun nieuwe huurwoning. Dit zijn de eerste woningen die opgeleverd zijn in Newtonpark.

Wethouder Arjan Kampman van de gemeente Enschede, Leon Buiting, directeur van De Woonplaats, en Pascal Lutjenhuis, commercieel manager bij Trebbe waren aanwezig om het laatste setje sleutels te overhandigen. Ook werd van de gelegenheid gebruik gemaakt de nieuwe bewoners te enthousiasmeren voor een tuinenwedstrijd in september.

Hoog tempo
De bouw van de duurzame woningen van Newtonpark gebeurde in een hoog tempo. In februari 2023 is de eerste begane grondvloer gelegd. Nog geen half jaar later zijn de woningen opgeleverd. Voor dit project is gebruik gemaakt van conceptueel bouwen. Deze vorm van conceptuele nieuwbouw biedt kansen om snel(ler) voldoende, betaalbare en energiezuinige (sociale) huurwoningen te realiseren.
 
Over de woningen
De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd en hebben allemaal een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Hierdoor beschikt elke woning over energielabel A en een betaalbare energielast. In het binnenhof, direct grenzend aan de achterzijde van de woningen, zijn 21 parkeerplekken opgenomen.

De 21 sociale huurwoningen van De Woonplaats maken onderdeel uit van Newtonpark, dit is een groter plan dat is ontwikkeld door Trebbe. In Newtonpark komen nog 19 middenhuurwoningen en 54 koopwoningen in verschillende prijsklassen en verschillende woontypes.
 

Meer nieuws berichten: