Feestelijke mijlpaal bij CityPromenade in Nieuwegein

Feest op de bouwplaats van het project ‘CityPromenade’ in Nieuwegein! Op 6 december werd het ‘hoogste punt’ van dit indrukwekkende project gevierd, met als extra nieuws dat appartementengebouw Vancouver met 72 meter het hoogste gebouw van Nieuwegein is.

Er werd feestelijk stilgestaan bij dit bijzondere moment. Het bouwpersoneel werd met een toespraak bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar. Na het proostmoment kon men genieten van een erwtensoepbuffet en een afsluitende borrel.

CityPromenade: project & locatie
CityPromenade is de naam van het nieuwbouwproject in City Oost. Op het terrein tussen het Stadshuis, stadstheater DE KOM en het water de Doorslag. Het project bestaat uit 452 duurzame woningen, 80 parkeerplaatsen en twee horecagelegenheden. Het bestaat uit een compositie van vier woongebouwen, naar ontwerp van Rijnboutt Architecten uit Amsterdam. 

De gebouwen dragen verschillende namen: Berlijn, Vancouver, Melbourne en Monaco. Woningcorporatie Portaal heeft de 69 sociale huurwoningen in gebouw Berlijn gekocht. Achmea Real Estate heeft voor haar klanten de duurzame woontorens Vancouver en Melbourne gekocht. Vancouver bestaat uit 191 woningen en worden toegevoegd aan de portefeuille van het Achmea Dutch Residental Fund (ADRF). De 155 woningen in gebouw Melbourne zijn aangekocht door PME Pensioenfonds. Monaco bevat straks 37 koopappartementen. De verkoop van deze appartementen ligt in de handen van makelaar De Keizer. Het diverse programma van koop, sociale huur, middenhuur en vrije sectorhuur levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het groeiende woningtekort in de regio.

Betrokken partijen
Het project vordert gestaag en is in handen van ontwikkelcombinatie NEOO en Koopmans Bouwgroep. Bertil Poelman, directievoorzitter van Koopmans Bouwgroep, is trots op het project: “Dit project kent talloze uitdagingen, en het is dankzij het harde werk en de toewijding van ons team dat we er al velen hebben overwonnen. Van het waarborgen van de veiligheid van bedrijvigheid en openbare omgeving tot het beheersen van intensieve verkeersstromen en het bouwen op een postzegel met tal van ondergrondse obstakels. Het is een prestatie waar we trots op mogen zijn.”

Wethouder Marieke Schouten is blij met de nieuwe woningen in City. “Over ruim een jaar wonen er mensen met veel plezier in CityPromenade. Op een unieke plek in Nieuwegein. Aan de rand van de binnenstad die we aan het vernieuwen zijn. Die steeds groener en bruisender wordt.”

De woningen worden naar verwachting in 2025 opgeleverd. 

Meer nieuws berichten: