Eerste editie afbouw Vakdagen groot succes

De allereerste editie van Afbouw Vakdagen is vorige week succesvol verlopen, dat melden beursorganisator Easyfairs en samenwerkingspartner NOA. In totaal 3.123 professionals bezochten het tweedaagse vakevent op 8 en 9 november in Evenementenhal Gorinchem, waar 99 exposanten zich presenteerden verdeeld over zes verschillende zones. 

Irma de Hoon, Business Unit Director Easyfairs: “We hadden geen betere eerste editie kunnen draaien. Met open armen werd Afbouw Vakdagen ontvangen door de afbouwbranche. Je merkte dat deze samenkomst van duizenden afbouwprofessionals nodig was, bezoekers werden geïnspireerd en onze exposanten ontmoetten de juiste mensen. Daarbij hebben we succesvol de krachten gebundeld met NOA, de puzzelstukjes vielen samen.”

Afbouw Vakdagen was ingericht middels zes verschillende zones: stukadoren, wand & plafond, natuursteen, vloeren & terrazzo, schilders en tegelzetten. Verder waren er speciale onderdelen als het Kennisplein, een Innovatieplein (Afbouw Innovatie Publieksprijs), Stuc Demoplein en het Natuursteen Paviljoen. “Het doet ons goed dat we een event hebben opgezet voor de héle branche, van grote afbouwbedrijven tot de kleinere. Bijna 30 procent van de bezoekers gaf aan zelfstandige te zijn, een drukbezette doelgroep. Dat zij ook tijd vrijmaken om een bezoek te brengen, geeft aan dat het aanbod het juiste is”, zei Eline Kuijsters, Marketing Event Manager bij Easyfairs.

Würth wint Afbouw Innovatie Publieksprijs
Bezoekers lieten zich tijdens de beurs gelden door enorm veel te stemmen op de 11 nominaties van de Afbouw Innovatie Publieksprijs. Op het Innovatieplein bij de entree konden bezoekers hun stem uitbrengen op de oplossing die volgens hen de afbouwsector het meeste vooruithelpt. Kuijsters: “De winnaar was bij uitstek, met 25 procent van de stemmen, Würth met de Shark Twist plug. Letterlijk de kleinste innovatie, maar een grote invloed op het werk van de uitvoerende afbouwprofessionals.”

Afbouw Vakdagen 2025
Afbouw Vakdagen is het enige event in Nederland met een compleet aanbod voor de hele afbouwbranche. Het event werd tijdens de eerste editie bezocht door zowel afbouwbedrijven en zzp’ers, als aannemers en klusbedrijven. Ook de onderhoudssector was aanwezig. De tweede editie van Afbouw Vakdagen is op woensdag 29 en donderdag 30 oktober 2025 in Evenementenhal Gorinchem. 

Meer nieuws berichten: