Eén op de 27 woningen in Overijssel onbewoond

In 2022 was 3,75 procent van de woningen in Overijssel onbewoond. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Slimster.nl op basis van cijfers die het CBS onlangs publiceerde. Met name de huursector kent relatief veel leegstand. 5,5 procent van de Overijsselse huurwoningen had geen bewoner, tegen 2,6 procent van de koopwoningen. In de gemeente Dinkelland is de leegstand relatief het grootst, terwijl Hellendoorn juist het kleinste percentage onbewoonde woningen kent.

Van de 518.558 woningen in Overijssel die het CBS op 1 januari 2022 telde hadden er 19.456 geen bewoner. Dat is opmerkelijk stelt Slimster, omdat het CBS onlangs nog berichtte dat bijna 900.000 Nederlanders wel zouden willen verhuizen. Vanwege de woningnood wil het kabinet tot 2030 jaarlijks dan ook 100.000 extra woningen laten bouwen. Desondanks is er in veel gevallen een logische verklaring wanneer een woning onbewoond is.

Meeste leegstand in Dinkelland

De meeste leegstand vinden we in de gemeente Dinkelland. Daar is één op de zestien woningen (6,5 procent) officieel onbewoond. Bij huurwoningen gaat het zelfs om 9,4 procent. Na Dinkelland volgen Tubbergen (6,3 procent) en Staphorst (5,6 procent). In de gemeente Hellendoorn gaat het daarentegen om slechts 2,7 procent van de woningen, net iets minder nog dan in Borne en Zwolle (beide 2,8 procent).

Klik hier voor meer nieuws

Meer nieuws berichten: