Dura Vermeer Hengelo en Trebbe werken samen in Bouwstroom Noord

Op woensdagmiddag 13 december onthulden Rieja Raven, wethouder gemeente Midden-Drenthe, Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice en John Haverkort, directeur Dura Vermeer het bouwdoek voor de nieuwbouw in het centrum van Beilen. De onthulling is het officiële startsein voor de bouw van acht gezinswoningen en een appartementencomplex met twaalf appartementen aan de Hekstraat. En vier gezinswoningen aan de Molenstraat.

Foto’s: Marloes Fotografie 

De woningen komen in het centrum, omringd door verschillende voorzieningen zoals winkels en scholen. Dit zorgt voor een ideale woonomgeving. De gezinswoningen aan de Hofstraat en Molenstraat zijn sociale huurwoningen. De appartementen worden aangeboden voor de middenhuur. Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice, benadrukt het belang van deze diversiteit: “We zijn blij dat we op deze a-locatie in Beilen meer sociale huurwoningen voor gezinnen kunnen bouwen. En dat we met het appartementencomplex ook voorzien in de behoeften van hen die niet willen of kunnen kopen en niet in aanmerking komen voor sociale huur. Zo creëren we in het hart van Beilen een levendige en toegankelijke woonomgeving voor iedereen.” 

Slimmer en betaalbaar bouwen dankzij Bouwstroom Noord
De nieuwbouw wordt gerealiseerd vanuit de samenwerking Bouwstroom Noord. John Haverkort, directeur Dura Vermeer: “Bouwstroom Noord bundelt kennis en kunde om de nieuwbouwproductie te optimaliseren en versnellen voor Noord-Nederland. Samen bouwen we slimmer, efficiënter én betaalbaar. En het werkt, want dankzij dit proces kunnen we aan de slag met weer een diversiteit aan woningen. Nu in Beilen.” Als alles volgens plan verloopt, worden de woningen in het najaar van 2024 opgeleverd. 

Rieja Raven, wethouder gemeente Midden-Drenthe, Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice en John Haverkort, directeur Dura Vermeer onthullen het bouwdoek voor de nieuwbouw in het centrum van Beilen.

Einde bouw Woonservicezone is in zicht  
De bouw van de woningen en het appartementencomplex aan de Hekstraat (Jade B) is de laatste fase binnen de Woonservicezone. Binnen deze zone zijn in de afgelopen jaren twaalf twee-onder-een-kapwoningen (Jade C), het woonzorgcentrum Spectrum en ontmoetingscentrum De Karspelhof (Jade A) gebouwd. En dertien levensloopbestendige woningen met de tot woonruimte omgebouwde voormalige kleuterschool De Beilerkorf (Jade D). Rieja Raven, wethouder gemeente Midden-Drenthe: “Wij zijn er trots op dat de verouderde bebouwing in de Woonservicezone is en wordt vervangen door moderne en veelal levensloopbestendige woningen. Een groot deel van deze woningen is bestemd voor sociale huur, maar er zijn en komen ook woningen voor de middenhuur en koopsector.”

Unieke samenwerking 
Bouwstroom Noord is een unieke samenwerking tussen vijf corporaties (Actium, Lefier, Wold & Waard, Woonconcept, Woonservice) en twee bouwbedrijven (Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe). Samen willen ze anders en slimmer bouwen, om ervoor te zorgen dat er voldoende, betaalbare en energiezuinige woningen worden gebouwd.

Meer nieuws berichten: