Domijn en Trebbe starten bouw op ’t Kempke

Begin mei startte Trebbe in opdracht van woningcorporatie Domijn met de bouw van twintig beneden- en bovenwoningen. De resterende woningen worden in de vorm van twintig appartementen door een andere bouwer gerealiseerd. Domein verwacht voor eind 2023 de nieuwe, duurzame en groene buurt af te ronden.

Met ‘t Kempke geeft de corporatie een antwoord op de vraag naar woningen voor kleinere huishoudens. De woningen zijn compact, betaalbaar en duurzaam. Rob van de Keuken, projectleider bij Domijn vertelt: “Duurzaam wonen en leven is steeds belangrijker. Aan de ene kant om het klimaat te sparen. Maar met de stijgende energieprijzen, is het voor onze huurders ontzettend belangrijk om de energierekening zo laag mogelijk te houden. Daar dragen we aan bij door in en op de woning slim om te gaan met energie.” Alle woningen op ’t Kempke zijn straks volledig elektrisch. Door zonnepanelen en een warmtepomp te combineren, zijn de woningen zeer energiezuinig. Dat is goed voor het milieu én de energierekening.

’t Kempke: een duurzame, groene buurt

Een ruim opgezette omgeving met veel groen in de straat. Dat is ’t Kempke. Het groen zorgt ervoor dat het een fijne plek is om te wonen. Het voorkomt ook hittestress in de warme zomers die we tegenwoordig kennen. En houdt regenwater vast, om zo droogte tegen te gaan. In ’t Kempke komen in totaal veertig woningen voor woningcorporatie Domein. Trebbe bouwt hiervan twintig beneden- bovenwoningen. Hein Stooker, directeur bij Trebbe: “Dit worden comfortabele, energiezuinige en betaalbare woningen. En dat in zo’n mooie omgeving. Het is mooi dat we Domein kunnen helpen met het toevoegen van duurzame, betaalbare woningen voor kleinere huishoudens. Hier op ’t Kempke bouwen we samen aan fijn en betaalbaar woongeluk.”

Trebbe realiseert twintig beneden-bovenwoningen

De twintig beneden- en bovenwoningen zijn verdeeld over twee blokken, naar een ontwerp van De Bruin Architecten uit Zwolle. Het ontwerp laat zich omschrijven als hoogwaardig en eigentijds. De bouwblokken krijgen een speelse opbouw met veel variatie. De woningen worden gerealiseerd vanuit het concept BasisWonen van Trebbe. De basis van deze woningen wordt zo veel mogelijk opgebouwd uit kant-en-klare onderdelen. De buitengevel wordt nog traditioneel gemetseld. De oplevering van de beneden- en bovenwoningen is naar verwachting nog dit jaar, voor de kerst. De benedenwoningen hebben een oppervlak van ongeveer 55 m2. Deze woningen hebben één slaapkamer, een voor- en achtertuin en een berging achter het huis. De bovenwoningen zijn ongeveer 80 m2. En hebben twee verdiepingen, een dakterras, een slaap- en hobbykamer en een buitenberging op de begane grond. De resterende twintig woningen worden gerealiseerd door Hodes, in de vorm van twintig appartementen, verdeeld over twee complexen.

Elf bewoners keren terug naar een woning op ’t Kempke

Zeven daarvan vinden hun nieuwe thuis in één van de appartementen. En vier huishoudens kozen voor één van de beneden- of bovenwoningen. De overige woningen biedt Domijn aan via WoningHuren.nl: de appartementen staan op dit moment online. Voor de beneden- en bovenwoningen is de publicatiedatum op WoningHuren.nl nog niet bekend. Geïnteresseerd? Houd dan de website in de gaten.

Meer nieuws berichten: