deltaWonen en Openbaar Belang realiseren samen een groen buurschap

De krappe woningmarkt vraagt snel om meer en nieuwe woningen. Daarom zijn deltaWonen en Openbaar Belang blij met de bouw van 114 nieuwbouwwoningen in De Tippe (Stadshagen). Hier bouwt aannemer Plegt-Vos gevarieerde woningen die in een groen buurschap komen te staan. Tijdens een feestelijke aftrap op dinsdag 11 juli werd de start van de bouw gemarkeerd door Monique Schuttenbeld (wethouder nieuwbouwprojecten Stadshagen), Sjoerd Quint (directeur Openbaar Belang), Evert Leideman (directeur deltaWonen) en Jauke Klein (directeur Plegt-Vos). Gezamenlijk legden zij de laatste vloerplaat op z’n plek.

Volgens wethouder Monique Schuttenbeld is de start van de bouw een mooie mijlpaal: “deltaWonen en Openbaar Belang bouwen hier in De Tippe woningen waaraan veel behoefte is. Met deze ontwikkeling wordt dan ook weer een behoorlijk aantal huurwoningen aan de woningvoorraad toegevoegd. Daarnaast gaat de bouw in De Tippe hiermee een volgende fase in; de tweede fase. In Zwolle wordt hard gewerkt aan het realiseren van nieuwe woningen.”

Gevarieerde buurt
Er zijn vijf verschillende woningtypes ontworpen voor starters en gezinnen. Woningen met 1, maar ook met 2, 3 of 4 slaapkamers. Daardoor kan iedere doelgroep een woning naar zijn of haar keuze vinden.
Er komen in totaal acht middeldure huurwoningen en 106 sociale huurwoningen. Door de verschillende woningtypes ontstaat er een zeer gevarieerde buurt.
 
Binnentuin
Elke woning heeft een tuin of een terras. Maar ook is in het gebied een binnentuin te vinden. Een heerlijke plek om te relaxen in de hangmat. Of om de buren te leren kennen tijdens een jaarlijkse barbecue. De aanwezige bomen zorgen voor natuurlijke koelte- en schaduwplekken tegen hittestress. Tegelijkertijd bevorderen ze de biodiversiteit. Een buurt waarbij natuurinclusiviteit een belangrijke rol speelt. Groene sedumdaken op de bergingen, nestkasten, landschappelijke hagen en vogelflats nodigen diverse diersoorten uit om hier te vertoeven. Kortom, een aantrekkelijk buurt voor mens en dier!

Meer nieuws berichten: